Szakadás

2018. május 31. 07:17

A Jobbik vezetői mintha szeretnének minél előbb túlesni a pártszakadáson, amit nyilatkozataik szerint mindenképpen elkerülni igyekeztek.

2018. május 31. 07:17
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszava

„A közelmúltban rendezett tisztújításon aztán majdnem borult a papírforma. A pártelnökség által preferált Sneider Tamás csak hajszálnyival előzte meg Toroczkait, akinek oldalán – elnökhelyettesi ambíciókkal – Dúró Dóra is ringbe szállt. A szoros eredménytől Toroczkai vérszemet kapott. Úgy gondolta, addig kell ütni a vasat, amíg meleg: bejelentette, hogy platformot hoz létre a Jobbikon belül. A parlamenti képviselők közül azonban egyedül Dúró Dóra csatlakozott hozzá.

Toroczkai ellen fegyelmi indult, Dúrót kizárták a frakcióból. A Jobbik vezetői mintha szeretnének minél előbb túlesni a pártszakadáson, amit nyilatkozataik szerint mindenképpen elkerülni igyekeztek.

Ha a Jobbik valóban folytatni akarja az úgynevezett néppártosodást, akkor – minden rosszban van valami jó – még a maga javára is fordíthatja a Toroczkai-féle keményvonalas irányzat kiválását. Feltéve, ha a veszteség mértéke nem viszi padlóra az anyapártot. Megtörténhet az is, hogy végül két szélsőjobbos formáció fog küzdeni ugyanazért a szavazótáborért: az egyik Sneider, a másik Toroczkai vezetésével.

Bárhogyan lesz, ne feledjük, hogy a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt. Képzeljük el a többit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2018. június 01. 14:19
A ̶J̶o̶b̶b̶i̶k̶n̶a̶k̶ akarommondani a balliknak ez a VONAt elment.
Mich
2018. május 31. 11:14
"...a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt. Képzeljük el a többit.” Igen, ne feledjük a nácik libsi és bolsi elvtársait...
kispufi
2018. május 31. 10:12
Két hónapja még a barátaitoknak tűntek, Gáborka. Lehet, hogy most ők is csalódtak benned? De hát madarat tolláról.
cutcopy
2018. május 31. 08:33
"Képzeljük el a többit" Nem képzelet, itt látszódnak a valóságban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!