Térjünk észhez! Nem csalt sem a Fidesz, sem a Kúria, sem a választási iroda

2018. május 10. 07:27

Nem korrekt a magyar kormánypárt, ha nem veszi tudomásul, hogy az érvénytelenné nyilvánított levélszavazatokon mindösszesen egyhuszadnyi listás mandátum múlt.

2018. május 10. 07:27
Bódis András
Válasz.hu

„1. Mindig érdemes górcső alá venni egy választás hibáit, és kiküszöbölni – legalább a jövőre nézve – a csalásra elméletben lehetőséget adó szabályokat. Ausztriával például még az a »csúfság« is megesett a 2016-os elnökválasztáson, hogy a hibás szavazólapok miatt el kellett halasztani a már eleve kényszerűen megismételt második fordulót.

2. Nem korrekt a magyar ellenzék, ha nem veszi tudomásul, hogy a vitás voksokon mindösszesen egyötödnyi listás mandátum múlt április 8-án. Azaz lényegében semmi.

3. Nem korrekt a magyar kormánypárt, ha nem veszi tudomásul, hogy az érvénytelenné nyilvánított levélszavazatokon mindösszesen egyhuszadnyi (sőt, mint később kiderül: valójában egykilencvenednyi) listás mandátum múlt. Hogy ez egyébként a matematikai »vakvéletlen« folytán esetleg újabb Fidesz-képviselő bejutását eredményezte volna, tökéletesen mellékes – pláne, hogy a kétharmad így is, úgy is megvan. Az pedig egyenesen önveszélyes, hogy a Fidesz néhány levélszavazat miatt esik neki a Darák Péter vezette Kúriának. Aki ugyanis ott keres ellenséget, ahol egyébként nincs, az előbb-utóbb elveszíti a kapcsolatát a valósággal.

4. Ha az ország a normalitás keretei között akar maradni, mindenki álljon le, aki most csalással vádolja a Fideszt – vagy épp a Kúriát és a választási szerveket! Ez neki is jobb lesz – meg nekünk is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strkbwv
2018. május 10. 18:33
a hazug bolsevik kurva anyátokat arról miért nem ugatsz a pofáddal, hogy mi szükség volt azt tudnotok, hogy kinek jó ha beszámítják a szavazatokat
Simon.Templar
2018. május 10. 17:17
Valaki azt elmesélte a Bódis Andrásnak, hogy hogyan számítják a d'Hondt-mátrixban a listás mandátumokat és hogy így valóban 506 szavazat kellene még a Fidesznek a plusz 1 mandátumhoz és hogy hülyeség, amit ír?
catalina9
2018. május 10. 15:22
Érdemes elolvasni az eredeti cikket, Bódis elvtárs rendesen terel..
balbako_
2018. május 10. 14:38
Darák Péter nem tudott elfogadható magyarázatot adni a Kúria döntését megvédendő. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!