A románok vita nélkül vetették el a székelyföldi autonómiatervezetet

2018. május 08. 17:45

Vita nélkül elvetette a székelyföldi autonómiatervezetet a román szenátus közigazgatási bizottsága.

2018. május 08. 17:45

A román parlament felsőházának közigazgatási szakbizottsága érdemi vita nélkül negatívan véleményezte kedden a Székelyföldnek területi autonómiát előirányzó törvénytervezetet, amelyet Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben politizáló háromszéki képviselő egyéni törvényjavaslatként terjesztett be tavaly decemberben.

Az ülés után Kulcsár-Terza József az MTI-nek elmondta: a bizottság tagjai közül egyedül Cseke Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora szavazott igennel a tervezetre, a többiek ellene szavaztak.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palotás
2018. május 09. 08:18
Azt hiszem jobb lett volna egyelöre csak 10 évre kérni azt az Autonómiát, mert így határidö nélkül sosem fognak hozzájárulni ehhez román "barátaink". Egy ilyen próbaidöt viszont ök is kibír- hatnának. Aztán majd mindkét fél meglátja, hogy jó-e vagy sem.
alex.leopardi
2018. május 08. 19:22
mekkora meglepi,szóljatok akkor ha a javunkra hoznak döntést
Nyalóka
2018. május 08. 17:55
Mintha csak a Fideszt látnám parlamenti működés közben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!