Káröröm

2018. április 25. 22:01

A gyengének szüksége van egy megbízható, erős külső hatalom támogatására, hogy érvényesíthesse érdekeit.

2018. április 25. 22:01
Maczkó Ú. Róbert
Mozgástér blog

„»Kiszivárogtatta az uniós ügyekben mindig jól értesült Financial Times, hogy mire készül az Európai Bizottság a 2021-27-es költségvetési időszakra a kohéziós alapokkal: az európai alapértékek tiszteletben tartásától, a jogállamisági, az oktatási és a migrációs helyzettől is függővé tennék a brit kilépés miatt egyébként is szűkülő források elosztását a felzárkózó tagországok között.« – Írja a sikeresebb napokat is látott Népszava című kiadvány. És nem csak ők, de minden balliberális médium vezető helyen számol be erről a hírről.

Minden ilyen írásban jól tetten érhető a káröröm, a várakozásteljes boldogság: most aztán jól elintéznek bennünket. Van ennek a dolognak egy derűs, gyermeteg bája, »az én apukám erősebb mint a tiéd« hangzik el az óvoda homokozójában a kis lapát birtoklása kapcsán kirobbant vitában. Mert hát a gyengének szüksége van egy megbízható, erős külső hatalom támogatására, hogy érvényesíthesse érdekeit. Aztán felnőnek a gyerekek és mi sem változik: egyeseknek örökre szüksége lesz mások, az erősek támogatására.

Túl azon, hogy a külső segítségre vágyakozás a gyengeség beismerése, mindig van benne valami sportszerűtlen is. Az árulás szaga érződik benne. Miért vigyük »ki« belső vitáinkat, miért kérjünk fel döntőbírónak valakit, aki – bár lehet, hogy tényleg erősebb – de semmit sem tud a vita okairól, körülményeiről, így aztán beavatkozását pusztán az erő fogja indokolni, az, hogy egyáltalán megteheti. Aki pedig igénybe veszi, számít rá, az is csak rövid ideig örülhet. A külső beavatkozó, az erős ugyanis minden esetben fel fogja neki számolni a közbelépése árát, ami – a tapasztalatok szerint – gyakran messze meghaladja az elért nyereséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoltan
2018. április 26. 11:15
Az árulás szaga ott érződik, hogy a választási csalásokra az volt a válasz hogy az rossz és amúgy mindig van. Ilyenkor nem látom a nagy tisztességet vagy akár a minimális gerincet a jobb oldalon, hogy kivizsgálnák, megbüntetnék a csalókat, és ha kell maguk kezdeményeznék a korrigálást. Akkor sem látom a felháborodást mikor Polt elsikálja a mutyikat, vagy mikor az úniós segítséget a kormánytól jövőnek állítják be. Röhögni fogok mikor feltételül szabják a pénzek lehívásához az uniós ügyészséghez csatlakozást. Vagy nincs pénz az országnak vagy megy a rokonság börtönbe.
Pelso j.
2018. április 26. 06:29
árulás szaga....., a te szagod sem semmi.
kispufi
2018. április 25. 22:22
Nincs mit hozzáfűzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!