A legtöbbet a Momentumban csalódtam

2018. április 03. 22:53

Helyesnek tartom, amikor az arrogáns fideszes politikusokat arrogánsan kérdezik. Megérdemlik. Arra a pártra azonban amelyik a választópolgárokkal szemben annyira arrogáns és még igénytelen is, mint jelen esetben a Momentum, én nyugodt szívvel listán sem szavazhatok.

2018. április 03. 22:53
Ungváry Krisztián
Facebook

„Minden ellenzéki párttal kapcsolatban vannak fenntartásaim. Illendőségből ezeket nem posztolom ki az FB-ra a kampány időszakban. Most azonban kivételt kell tennem, egy olyan formáció miatt, amelytől nagyon sokat reméltem és amelyben talán a legtöbbet csalódtam. A Momentumról van szó.
Pars pro toto álljon itt az az ügy, ami mutatja, hogy mekkora a baj.
Nemrégiben felrakták az internetre az ún. Medgyessy-bizottság 2002-es jegyzőkönyveit és ezt úgy harangozták be, hogy ezzel a Momentum többet tett az ügynökügyek megismerhetőségéért mint az elmúlt nyolc évben az összes többi ellenzéki párt. Ez az állítás kb. annyira valós, minthogy Soros György az ellenzék miniszterelnökjelöltje.
1. A feltett anyagból számomra nem derül ki, miért jutottunk volna egy centivel is közelebb az ügynökügyek feltárásához.
2. Rendkívül aggasztó igénytelenségre vall, hogy még csak egy tanulmányra sem futotta. A források általában nem beszélnek önmagukért, azokat kontextualizálni is kell. Ezen túlmenően egy több ezer oldalas anyag felrakása a netre nem old meg semmit: azt össze kell foglalni. Ez elmaradt. Nehéz másra gondolnom mint arra, hogy egy összefoglaló esetén az derült volna ki, hogy a felrakott anyag igen sovány.
3. Az eljárás éppen ezért demagóg is, mert tárgyának túl sok köze nincsen az állításhoz.
4. Az eljárás emellett rendkívül sértő arra a pártra nézve amely nem kevesebbszer mint 15 alkalommal (lehet hogy többször, már nem számoltam egy idő után) terjesztett be törvényjavaslatot az állambiztonsági múltról. Szembe ezzel az igénytelenséggel ott egy olyan szöveget alkottak amelynek van eleje és vége és amelynél jobbat eddig még senki sem írt ebben a tárgyban. Nem azért mert nem lehet, hanem azért mert más még a fáradtságot sem vette. A pontosság kedvéért: az LPM törvényjavaslatáról beszélek, amelyet a Momentum most nemlétezőnek tekint.

Helyesnek tartom, amikor az arrogáns fideszes politikusokat arrogánsan kérdezik. Megérdemlik. Arra a pártra azonban amelyik a választópolgárokkal szemben annyira arrogáns és még igénytelen is, mint jelen esetben a Momentum, én nyugodt szívvel listán sem szavazhatok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. április 04. 23:28
A momentumos gyerekek általában hozott anyagból dolgoznak (sértett, kiöregedett, valaha jelentős posztokat betöltő emberek megtépett tollaival ékeskednek). Ha egyszer saját gondolataikat közlik, arról kiderül rögtön, hogy olyanjuk nincs is.
syphax
2018. április 04. 15:34
Most kivételesen egyetértek Ungváry Krisztián történésszel a Momentum-ról megfogalmazottak-ban. A Momentum "politikustojásai" egyszerűen azt hitték, HOGY ŐK SZARJÁK A SPANYOL VIASZKOT. Mostanába' kezdenek rájönni, hogy nem. És mindehhez nagyon csalódott és paffá vált képet vágnak, pedig ha okosabbak és kevésbé arrogánsak lettek volna--mondjuk intelligensebbek(!)-- elkerülhették volna ezt a "kefét", amit most majd be kell nyelniök.
u.cserkész
2018. április 04. 12:17
A Momentum mozgalmi programja: 2. pont. "Vérdíjat tűzünk ki a korrupt politikusokra. Létrehozzuk a Korrupcióellenes Alapot, és ebből fizetünk azoknak, akik segítenek börtönbe juttatni a fehérgalléros bűnözőket." Ez már valami. Kérdés, hogy ez a régiekre vonatkozik csak, vagy az újakra is? :-))
zakar zoltán béla
2018. április 04. 09:07
És?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!