Mit művel az LMP?

2018. március 21. 12:30

Az LMP két olyan tárgyaláson van túl, amelyen az MSZP illetve az MSZP és a DK közösen a 2014-es modellt erőltette és mereven elzárkózott a hódmezővásárhelyi elől.

2018. március 21. 12:30
Tálos Lőrinc
Reflektor

„Összefogás, koordináció ellenzéki együttműködés – hívjuk akárhogyan – nem vagy van, vagy nincs. Annak számtalan módja lehet, katasztrofális kimenetelű éppen úgy, mint olyan, ami beteljesíti ígért célját, a kormányváltást. Az LMP álláspontja világos: 2014 nem, Hódmezővásárhely igen. 2014-ben a csak baloldali összefogás eredménye egymillió választóval maradtak el a Fideszétől, Hódmezővásárhelyen pedig, ahol a teljes baloldal és a Jobbik is beállt egy jelölt mögé, úgy sikerült megverni a Fideszt »hazai pályán«, hogy többen szavaztak rá, mint legutóbb, amikor nyertek.

A Jobbik nélküli ellenzéki együttműködés nem a kormányváltásról, hanem a baloldalon belüli erőviszonyokról szól. Az LMP egyetlen egy dologra mond nemet, mégpedig arra, hogy feloldódjon a politikai uralkodó osztály baloldalinak nevezett pártjaiban néhány mandátumért cserébe. A politikai uralkodó osztály baloldalinak nevezett pártjai pedig mindig ezt követelik, ezt nevezték összefogásnak négy éve (az eredmény közismert) és most is csak erről hajlandók tárgyalni. Az LMP két olyan tárgyaláson van túl, amelyen az MSZP illetve az MSZP és a DK közösen a 2014-es modellt erőltette és mereven elzárkózott a hódmezővásárhelyi elől.

Két modell van. Az egyik kormányváltást hozhat, a másik az LMP eltűnését és a Fidesz kormányon maradását egyszerre. Az LMP elsőre nyitott – akár az MSZP/DK-val és a Jobbikkal is hajlandó tárgyalni erről – az MSZP/DK csak az utóbbira. Ennyi a történet, minden más csak mese habbal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2018. március 22. 10:57
Csak azt nem értem, hogy a nagy stratéga Gyurcsány úgy mégis mit keres még a ppolitikai életben..mikor saját maga vallotta meg, hogy nem ért hozzá..Ki az a megveszekedett sötét barom - bocs, nem nagyon szoktam így írni - aki még mindig képesnek tartja arra, hogy miniszterelnök lehessen..Kétszer csalt a költségvetésben az EU meg a köztársasági elnök felé. le kellett mondania, elkergették, az egész világ rajta röhögött..Most akkor 2018-ban megint az a kérdés, hogy esetleg a Parlamentben szónokolhat és szemétkedhet? Akkor nem rajta fog röhögni a világ, hanem Magyarországon és joggal. Esküszöm a magyarok akik rá szavaznak vagy hülyék vagy gazemberek, de inkább mindkettő.Ami pedig az lmp-t illeti..gondolom Schiffer ott sír, ahol senki sem látja..de hálát ad annak amiben hisz, hogy otthagyta őket.Vona olyan hülye mint a tök..érthetetlen, hogy Simicska ezt nem látta..most már valószínűleg látja, de az a rengeteg pénz amit erre a baromra költött az hogyan térül vissza neki, azt nem hiszem, hogy tudja..A Jobbik is kapkod, az lmp is kapkod, az mszp és a dk utálják egymást..de össze akarnak fogni, hogy az országot megmentsék Orbán diktaturájától..Rémes..
bélabácsi
2018. március 21. 20:45
táltos lőrinc számolgathatsz; a lényeg: pakojjá, eriggyé
teljesenertelmetlen
2018. március 21. 20:33
Már kenegetik a szart az elvtársak! :))))))))))))))))))))
luisbathhelena
2018. március 21. 19:01
Azért fogjon össze az LMP hogy ElQro lehessen a ME? Ne már...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!