Felháborító a Székely Nemzeti Tanács megbízottjának kitiltása

2018. március 09. 18:47

Az LMP álláspontja szerint 2018-ban, Európában megengedhetetlen és elfogadhatatlan az ilyen eljárás a román hatóságok részéről.

2018. március 09. 18:47
LMP
MTI-OS

„Felháborító a Székely Nemzeti Tanács megbízottjának kitiltása –

A román hatóságok pénteken nem engedték belépni Romániába Dabis Attilát, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottját. Az LMP felháborodásának ad hangot, és felszólítja a magyar külügyminisztert: hívassa be Románia budapesti nagykövetét és jegyzékben tiltakozzon az eljárás ellen!

Az LMP álláspontja szerint 2018-ban, Európában megengedhetetlen és elfogadhatatlan az ilyen eljárás a román hatóságok részéről. Az LMP ezért minden támogatást felajánl a Székely Nemzeti Tanácsnak, egyben felhívjuk a külügyminisztert, tegyen meg minden szükséges jogi és diplomáciai lépést.

Az LMP egyúttal újfent hangsúlyozza: delegációval képviselteti magát Marosvásárhelyen, a Székely Szabadság Napján, ahol tiltakozásunknak hangot adunk.

Az LMP álláspontja szerint Székelyföld autonómiatörekvése, és általában a nemzeti kisebbségek jogainak védelme és önrendelkezésük biztosítása összhangban áll az európai értékekkel. Ezen értékeket pedig különösen fontos hangsúlyozni abban az évben, amikor példátlanul durva támadás érte és éri a székelyeket.

Ungár Péter, 
az LMP Országos Elnökségének tagja”

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pppp
2018. március 10. 08:25
lmp,,,,,,,, sz@rni az európátokra. ezt hozta maghával, a ti európátok.
Minnie
2018. március 10. 07:38
Brüsszelben pofázhattok a cél érdekében !!!
balbako_
2018. március 10. 06:41
Ron werberi választási magyarságtudat az LMP-ben?
packó_
2018. március 10. 06:04
Korrekt az lmp,től.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!