Így gazdagodnak meg Orbán támogatói EU-s pénzekből

2018. február 12. 14:03

Orbán szakadatlanul támadja az EU-t, miközben körei uniós forrásokon gazdagodnak.

2018. február 12. 14:03
Jennifer Rankin
The Guardian

„Orbán szakadatlanul támadja az EU-t mióta hivatalba lépett, a Szovjetunióhoz hasonlítja a szervezetet, és egy „Stop Brüsszel” kampányt is indított. Ugyanakkor, néhány családtagja és támogatója is megszedte magát, részben olyan EU-s forrásoknak köszönhetően, amelyeket Magyarország infrastrukturális fejlesztésére hívtak le.

A magyar állami beruházások több mint 80 százaléka az EU kohéziós alapjaiból származik, amelyek célja a szegényebb régiók és országok felzárkóztatása.

»Orbán úr már évek óta támadja az EU-t, ugyanakkor az EU pénzeszközei révén gazdagodik« – mondta Pethő András, a Direkt36 társalapító újságírója.

Orbán Viktor veje az egyik kiemelkedő figura, aki profitált az uniós szerződésekből. Tiborcz István 2013-ban feleségül vette Orbán legidősebb lányát, Ráhelt, és ő volt a tulajdonosa az Elios Innovativnak, amikor a cég EU-s pályázatokat nyert utcai lámpákra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2018. február 12. 16:41
"Orbán Viktor veje EU-s pályázatokat nyert utcai lámpákra.”" Ha ebből nem érti meg a tudatlan Anglia, miért van fasizmus - G. Soros ellen - Magyarországon, akkor már nincs remény.
péterx
2018. február 12. 15:15
Mama , térj már észhez : Orbán nem támadja az EU-t , csak a hibás intézkedések éleseszű demokratikus politikai bírálója , az EU érdekében . Másrészt : nem "Orbán körei gazdagodnak" , hanem Magyarország és az EU kölcsönösen előnyösen működik együtt .
Ultima Ratio
2018. február 12. 15:15
Hát nem tudják ezek a sorosisták, hogy Tibircz elvtárs és kedves neje a saját lábukon állnak? Még a feltételezés is nemzetellenes, és egyébként Soros, migránsok.
Biivisz
2018. február 12. 14:59
"Orbán szakadatlanul támadja az EU-t ... 'Stop Brüsszel' kampányt is indított". Zseniális! Indirekte beismeri, hogy Soros és Brüsszel egykutya. (Mindig itt rontják el. Látszólag a saját olvasótáboruknak írják - akiket valószínűleg, egy rövid sóhajnál tovább ez egyáltalán nem érdekel - de a magyar ellenzéki sajtóba szánják "beidézendő", hogy befolyásolják a választókat. S hát persze tényleg volt egy "állítsuk meg Brüsszelt" kampány is, de az egyrészt régen volt, másrészt most a "Stop Soros" megy. Ezzel a kis pongyolasággal épp Orbán narratíváját erősítik: Brüsszel Soros tenyeréből eszik.) :-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!