A globális kapitalizmus tort ül a szabadságunkon

2018. január 08. 14:36

A szabad interne olyan óriásvállalatok sakkjátszmájának része lesz, akik nem érdekeltek a szabad választásban.

2018. január 08. 14:36
Szabolcsi Gergely
Tett

„Bizonyosan látszik, hogy a fogyasztók lehetőségei hogyan fognak csökkenni ebben az új világban.

Az egyre kevesebb kézben összpontosuló tartalomelőállítás, ami szorosan összekapcsolódik a kiszolgáló csatornákkal, azt fogja eredményezni, hogy a fogyasztók bár egyre több tartalomhoz férhetnek hozzá, azonban csak azokhoz, amiket azok előállítói eljuttatnak hozzájuk.

A szabad internet, ami egyre inkább a világgal való kapcsolattartás és a tudáshoz való demokratikus hozzáférés eszköze kéne hogy legyen, olyan óriásvállalatok sakkjátszmájának része lesz, akik nem érdekeltek a plurális tájékoztatásban és a szabad választásban.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. január 08. 18:15
AdBlocker a barátod.
Akitlosz
2018. január 08. 16:30
Mert hol van szabadság az interneten? Éppenhogy az államhatalom követeli a magáncégektől is, hogy cenzúrázzák az internetet. Merkel kérésére a facebooknak külön cnezúrázó központot kellett létrehoznia Németországban, ahol csak a dolga a dolgozóknak, hogy töröljék a hatalomnak nem tetsző tartalmakat. Nem furcsa, hogy az Iszlám Állam állítólagos itnernetes forrásaihoz csak és kizárólag a nyugati média fér hozzá? Bár inkább ők sem és valami titkosszolgálattól kapják az anyagot aztán egymástól veszik át. Az államhatalom korlátozza a szabad internetet és ugyan nem a magáncégek. A magáncégek csupán nem akarnak bajt maguknak. Mert a baj az ártana az üzletüknek.
repulok
2018. január 08. 16:08
Ez így kevés. Azt a legnehezebb felfogni, hogy az internet manipulációs hatékonysága sokszorosan felülmúlja a nyomtatott sajtó és a rádió-tv platformokat. A privát kapcsolattartás elsőszámú eszközévé vállt. Ki akar ma már postán levelezni, vagy táviratozni? Azon csodálkozom, hogy a net miatt még nem tört ki háború...
drkovax
2018. január 08. 15:44
Most is az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!