Az alt-rightról

2018. január 04. 11:21

A dolog semmi másról nem szól, csak a hatalom megragadásáról, és annak bizonyításáról, hogy a féktelen gyűlölet erősebb tud lenni, mint a másik oldalon. Az iparkodásban pedig se erkölcs, se elvhűség nem számít.

2018. január 04. 11:21
Mauri partizán
Mandiner

Trump, Bannon, Milo és a többiek. Azok az emberek, akikről teljesen nyilvánvaló, hogy legfőbb érdemük a baloldal hisztérikus káoszba rángatása. (Ami nyilvánvalóan minden épelméjű embert jó érzéssel tölt el.) 

De ezen túl mi más marad?

Csak logikátlan, ellenbaloldali, minőségében a liberálisokkal teljesen egykutya, principálisan értelmezhetetlen megnyilvánulások.

Az elvszerű gondolkozás nem azt jelenti, hogy a sajátomtól mindent szabad; hanem azt, hogy a sajátomtól még kevésbé fogadom el az inkriminált tettet.

A dolog semmi másról nem szól, csak a hatalom megragadásáról, és annak bizonyításáról, hogy a féktelen gyűlölet erősebb tud lenni, mint a másik oldalon.

Az iparkodásban pedig se erkölcs, se elvhűség nem számít.

Az amerikai alt-right ügyesen átvette az ún. korszerű, európai szélsőjobboldal főbb érveit, amelyek gyakorlatilag filoszemitizmusból, iszlámgyűlöletből és bevándorlóellenességből állnak.

Amint látjuk, ezt kiegészítik azzal is, hogy a keresztényi morál sem számít. Adott egy materiális alapú, fényteljességtől irtózó, értelmiségi allűr, olyan vezetőkkel az élén, akiknek semmilyen tradícióhoz sincs közük.

Miért nem nevezzük ezt annak, ami: egy újabb, baloldali irányzatnak? Attól valami nem lesz kevésbé balosabb, hogy a balszélen további aspiránsok is gyülekeznek.

Ideje mindenkinek leszámolnia az amerikai ellenforradalom ideájával, amennyiben egyáltalán áltatta magát ilyesmivel.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2018. január 12. 00:50
"Az amerikai alt-right ügyesen átvette az ún. korszerű, európai szélsőjobboldal főbb érveit, amelyek gyakorlatilag filoszemitizmusból, iszlámgyűlöletből és bevándorlóellenességből állnak." Igazából egy kiváló balos újságíró ez. A filoszemitizmus nem érv, hanem azért van, mert a konzervatívok egy épelméjű része rájött, hogy az antiszemitizmus elsősorban irígység a zsidósággal szemben, ahol az utódgondozás, kooperáció és ebből következően az életszínvonal magasabb szintű, ezért inkább a zsidóság kulturális előnyeit eltanulni akarják, azt meg nem lehet úgy ha utálod a zsidókat ugye. Az iszlámgyűlölet abból fakad, hogy... ...elolvasod a részleteket a szent könyvükből... ...megismered a szokásaikat... és rájössz, hogy ezt te nemhogy a családodnak, de az ellenségednek sem szeretnéd... A bevándorlóellenesség, meg abból fakad, hogy a bevándorlás, ami a gyakorlatban agyelszívás volt, a neomarxista terveket eröltető demokraták kezében egy opprotunista bevándorlási lottóvá silányul, ahonnan amerika pillanatok alatt begyűjtheti a világ 100millió legkevésbé munkaképes emberanyagát. Gondolkodni persze ilyen szép bajusszal mi a fasznak?
Lakat_OS
2018. január 05. 14:45
Az alternatív vagy új jobboldal és az alt-right az két külön fogalom. Az alternatív vagy új jobboldalt (az igazi jobboldalt, amelyik nem hódol be a kulturmarxista véleményterrornak és nem hajlandó a progresszívek játékszabályai alapján játszani) az Alt-Right 'alt-light'-nak csúfolja..
1000bocs
2018. január 05. 10:44
Mondjuk érveket nem olvashattunk, csak jelzőket sorolt véleményként. Ez mi? Ehhez képest egy random Milo vagy Ben Shapiro hozzászólás a tényeket soroló enciklopédia maga. Fuuson neki még egyszer, hátha meg is tudja indokolni a véleméynét valamivel.
Lakat_OS
2018. január 05. 01:51
Ki ez az IDIÓTA! ?? Mióta Alt-Right a Bannon meg a Milo meg a Trump? Mióta filoszemita az amerikai alt-right. Ez az ember egy segg hülye és fingja nincs róla, miről beszél. valami szemét újkomcsi lapból lopta ezt az okádékot. Az altrightot a Richard Spencer nevével fémjelzett marginális mozgalom képviseli. Nézzél már alt-rightos videókat meg cikkeket te kretén. Meg sem szagolják az iszlám seggét, de bőszen zsidóznak. alt-right.com, red ice TV pl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!