Tusk Polexitje?

2018. január 11. 07:39

Ki kéne szivárogtatni egy fősodratú médium itteni tudósítójának egy olyan álhírt, hogy a kormányzat már aktívan gondolkodik az unió otthagyásáról.

2018. január 11. 07:39
Lovas István
Magyar Hírlap

„Miután a közismert tenyerekből evő és közismert politikai/ideoló­giai egyenvonalat követő prostituált hazai sajtó a Magyar Hírlapot »kormányszócsőnek« hirdeti, hangsúlyozni szeretném, ami most következik, az a kormány politikájával és nyilvánvalóvá tett szándékával szöges ellentétben van.

(...)

Innen csak lefelé mehet az út, amely ki tudja, hová vezet. És amelyben a magyar kormány továbbra is reaktívan halad. Vagyis hoznak egy intézkedést, és arra rea­gál. Hol úgy, hogy kompromisszumot köt, hol úgy, hogy elfogadja a ránk nézve negatív intézkedést, hol úgy, hogy annak nekimegy, és ezzel további retorziókat »spájzol be« magának. 

Viszont van egy alternatíva, amit éppen Tusk kotyogott ki. Azaz, hogy Brüsszelben egyáltalában nem örülnének, ha akár Lengyelország, akár Magyarország ott akarná hagyni az EU-t. Főként nem a Brexit után. Ugyanis az dominóhatást válthatna ki. A Polexit és a Hunxit után jöhet a Roxit (román kilépés), a Buxit (remélem, a bolgár kilépésnek már van valami ehhez hasonló »beceneve«) és a többi. 

Meg kellene fordítani politikánkat, mégpedig reaktívból proaktívvá tenni. Mondjuk úgy, hogy a kormányzati körökből bizalmasan kiszivárogtatnak egy őt nagyon nem szerető, tehát fősodratú médium itteni tudósítójának egy olyan álhírt, hogy a kormányzat már aktívan gondolkodik az unió otthagyásáról és Magyarország csatlakozásáról az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz. 

Az adott médium ezt »magát megnevezni nem akaró« kormányzati tisztségviselőtől kapott információként tenné közzé. 

Brüsszelben ez a kártyavár összeomlásához vezetne. A bennünket rugdosó unió egy pillanat alatt irányt váltana, és néhány hét önmarcangoló reflexiót követve velünk »mindenfajta tárgyalásra nyitottnak« nevezné magát.

Hogy ez nem így lenne? De ugye szabad lesz e befejező részt két év múlva egy mondatban felidézni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2018. január 11. 19:16
A brüsszeli, csak magára támaszkodó vezetés előbb-utóbb eléri, hogy az EU tagok olyanok lesznek, mint Schrödinger macskája, nem lehet róluk megállapítani, bent vannak vagy kint.
kulakman
2018. január 11. 17:13
Miért nem hullottak fejek ,miért nem mondott le egyetlen tisztségviselő sem a brexit után ,erre kereste már valaki a választ vagy ez csak engem érdekel!!
Mich
2018. január 11. 15:43
Nem kell átesni a ló(vas) másik oldalára...!
istvánkeve
2018. január 11. 11:29
Ugyan kedves Lovas István, a "HUNXIT" névre én a kedvenc házinyuszit nevezném. Nem lehetne a "MAXIT" kifejezést preferálni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!