Ha másképpen nem megy!

2018. január 19. 07:31

Nem kellene tehát EU-támogatásokról sem beszélni, hiszen itt is a felek dobják össze a pénzt és osztják szét eleve közös döntés eredményeként létrejövő ügyekre.

2018. január 19. 07:31
Boros Imre
Magyar Hírlap

„Balliberális oldalon viszonyunkat az EU-val alapvetően úgy értelmezik, hogy hazánk, és természetesen egy sor más ország is, valójában minden ellenszolgáltatás nélkül jut hozzá, szinte ajándékként az EU kasszájából hatalmas összegekhez, amelyek nélkül fejlődése nem lenne sikeres. Ennek kapcsán ami először eszükbe jut, és annak gyakran hangot is adnak, hogy ezért a kedvezményezettek hálával tartoznak. Maga az uniós támogatások elnevezés is ezt sugallja. Érdekességként jegyzem meg, hogy az 1867 és 1918 között működtetett k. u. k.-költségvetésről hazánkban senkinek sem jutott eszébe azt mondani, hogy a bécsi közös kasszából az itthon vagy a Zágrábban állomásozó k. u. k-ezredek, vagy a magyar és más nemzetiségű diplomaták költségei finanszírozására érkező források támogatások, hiszen a közös kaszát a felek (több nép) előbb összeadták, majd a szükségleteknek megfelelően elosztották. Nem kellene tehát EU-támogatásokról sem beszélni, hiszen itt is a felek dobják össze a pénzt és osztják szét eleve közös döntés eredményeként létrejövő ügyekre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. január 19. 19:39
Az EU egy gazdasági érdekszövetség, nem politikai szervezet. Elméletileg.
istvánkeve
2018. január 19. 15:35
Ki is dob össze mennyit ? Ugyan hány kilátót lehet (szigorúan kelet-nyugat irányban) felállítani ebböl a nekünk "járó" pénzböl ? Használ ez a jövöben a gazdaságunknak, vagy csak a horizontunkat tágítja ? Jó az nekünk, ha termelömunka helyett tarhálunk ?
balbako_
2018. január 19. 11:33
Ezt a kérdést már milliószor átrágtuk. Nincs ingyen ebéd az EU-ban sem! Tehát a csatlakozás feltételeként megszabott egyoldalú lépések amire kényszerítettek minket, és ami miatt sok ezer milliárdos kárt szenvedtünk, ennek kompenzálására van ez az alap. Tehát járandóság! Senkinek semmilyen hálával ezért nem tartozunk. (Aki nagyon hálás lehet az Németország mert ezek a pénzek szépen visszakerülnek hozzájuk - igaz hála az Orbán kormányoknak - már csak egyre kisebb százalékban)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!