A kapitalizmus a sorsunk

2018. január 26. 08:15

Az antikapitalizmus a semmirekellők menedéke. Elég a nyavalygásból.

2018. január 26. 08:15
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

 

„Az antikapitalizmus – abból is láthatóan, hogy semmilyen pozitív, nemhogy produktív világképe nincs – a semmirekellők menedéke az illúziók roppant világának egyik szegletében. Népes csapat gyülekezik ott, de ha nem tudnának rendszeresen visszatérni a való világba, hamar éhen halnának. A big pikcsörrel szembeni totális ignorancia, az.

Aggódunk-e az európai civilizációért? A white middle class-ért? A természetért? (Usw.) Persze. Nos, a legértelmetlenebb ilyen körülmények között még antikapitalistának is lenni. Ha meg akarod őrizni ezeket, tedd versenyképessé a gyakorlatukat. A világ folyamatos átalakulásban van. Egyet tehetsz, hogy felkészülsz erre realitásérzékben és a személyes versenyképességedben, illetve ugyanerre ösztönzöd a neked kedves etnikumokat, csoportokat, brancsokat.

Vagy a magad javára fordítod az egyetemes logikát, vagy az útjába kerülsz. Szóval, elég az antikapitalista nyavalygásból. (Nyilván nem azoknak mondom, akik ravasz módon ebből élnek.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2018. január 26. 13:09
https://www.theguardian.com/money/2018/jan/25/uk-workers-chronically-broke-study-economic-insecurity És ez még csak nőni fog a robotok térhódításával.
istvánkeve
2018. január 26. 12:59
Nem szeretem azokat a szerzöket, akik csak többesszámban tudnak írni, mert ezek engem Rákosi pajtásra emlékeztetnek. A demagógiát pedig egyesszámban sem bírom elviselni!
Megtalálta
2018. január 26. 12:42
Kapitalizmusban élünk, és akik nyavajognak, nem látom, hogy a rendszer ellen nyavajognának. Harcolnak a több pénzért, mint ahogy a tőkés harcol a nagyobb nyereségért, aztán valahogy megállapodnak. Sokszor a tőke nyavajog, amikor pl. a HVG-ben osztja az észt versenyképességről, az állam feladatairól, meg más dolgokról. A nyavajgás, és a konfrontáció a kapitalizmus része, és eredményeképp időnként a tőkének kell engednie, időnként a munkavállalóknak. Ez van. Aki ezt nem érti, az menjen, és... írjon blogot!
csender
2018. január 26. 10:13
Béndek Péter a liberális - kapitalista, konzervatív-kommunista és diktatúra-demokrata köcsög. Identitása sziklaszilárd: császára a bunkóknak és vezére a palotákban élő hajléktalanoknak. Ja - és gyógyszerre iszik! A világ már az ilyen őrülteké - megérett a bukásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!