Parasztok és zsidók, avagy etűd az integrációra

2018. január 22. 22:52

A diktátorok lakájai között pedig tömegével találhattunk – mi parasztok – belvárosi, egyetemi értelmiségieket.

2018. január 22. 22:52
Aristo
Pesti Srácok

„A lenézés alapja a rajtakapott cseléd dühe. Aki itt valóban szolgalelkű, aki úgy érzik, hogy mindenáron engedelmeskedni kell, azok a magyarországi kommunista világmegváltók.

Ők nem a természet, hanem hol Lenin, hol Sztálin vagy bármely véreskezű, gyilkos rablóvezér kénye-kedvének engedelmeskedtek. Azt csak belvárosi szatócsok és uzsorások találhatják ki, egy »paraszt« soha, hogy gumipitypangot kell termeszteni, vagy gyapotot a Hortobágyon és hogy a Szovjet mezőgazdaság felsőbbrendű.

És ebben – állításaikkal ellentétben – nem volt más racionalitás, mint a született szolga ájult úr-tisztelete. A diktátorok lakájai között pedig tömegével találhattunk – mi parasztok – belvárosi, egyetemi értelmiségieket, sikertelen és tehetségtelen költőket és írókat, valamint haladó, vallásukat és életmódjukat megtagadó (ex)zsidókat, azaz a Vajdákat. Mi több, a legtöbbjük az volt.

Ők voltak azok, akik hűséges kutyatekintettel még annak a gazdának a kezét is megnyalták, aki éppen akasztotta őket. Ők álltak és állnak át az egyik ostoba ideológiától a másikig, ha uraik azt várták tőlük. A humanizmusuk vérfürdőbe torkollott ahányszor külső, barbár uraik hatalomhoz juttatták őket, mert a szolgából lesz a legrosszabb úr. És így lettek – mint Vajda is – kommunistából liberálisok, mert szolgai szellemük képtelen saját, önálló utat találni a világ megértéséhez és magyarázatához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2018. január 23. 18:13
Napi parasztszarisztó.
dzsordzsi még él?
2018. január 23. 11:34
Erre az írásra adok egy bazi nagy lájkot. Kiváló természetrajz róluk.
Bell & Sebastian
2018. január 23. 11:01
Jótündért szemléztek máma. Hol van ez a Vajda ehhez az elmeháborodott, vérnősző baromhoz képest? Abban van igazság, hogy kiszagolják egymást, ami nem nagy tett, mert némi gyakorlással -tény- ugyanezt keresztény is tudja. Senki nem születik antiszemitának, a tapasztalatai teszik azzá. Kereszténynek annyi előnye van, hogy nem a nulláról kezdhet, hanem az Újszövetségtől. Sok időt megspórolhat magának.
balbako_
2018. január 23. 10:36
Ráadásul a parasztot sem ismerték, mert éppen a paraszt volt a legnagyobb ellenség azért mert önálló. Ezért gyilkolta milliószámra a szifiliszes Leni, az őrült Sztálin, verték,akasztották, lecsukták, vegzálták Rákosi és Kádár pribékjei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!