Darázsfészek

2017. december 07. 13:10

Trump döntései mögött sokszor nehéz racionalitást keresni.

2017. december 07. 13:10
Szőcs László
Magyar Idők

„És maga a béke? Vagy legalábbis a nyugalom? Trump döntései mögött sokszor nehéz racionalitást keresni, de tegyünk mégis egy próbát. Feltétel nélkül Izrael mellé áll, legalább nem képmutató, nem állítja, hogy mennyire együttérez a palesztinokkal (nem érez), nem játssza el a semlegességet (nem az), nem tesz úgy, mintha hozna majd a Jézuska egy átmasnizott csomagban egy békeegyezményt (bocs gyerekek, de nem fog). Béke nem lehetséges – haladunk tovább e logika mentén –, hiszen az alapkérdéseknek nincs megoldásuk, az a megoldás, hogy nem lesz megoldás.

Az 1948-as palesztin menekültek (és leszármazottaik) nem térhetnek vissza őseik földjére, Ciszjordániából és Gázából nem lesz egybefüggő terület, az izraeli telepeket pedig nem fogja kiürí­teni senki. Marad az, ami most van. És mindenki kapott valamit Miku­lásra: Izrael szaloncukrot, a palesztinok virgácsot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2017. december 07. 16:06
Trump átvágta a gordiuszi csomót. Elég volt a palesztinok, arabok, ENSZ, meg a többi moralista évtizedes baszakodásából. Soha nem akartak megegyezni a zsidókkal, akkor végül így jártak. Jeruzsálem kérdése pedig a helyére került.
mo ching
2017. december 07. 15:13
Ha az a célja Trumpnak, hogy kiszárítsa a washingtoni mocsarat, akkor jó úton halad, mert ezekkel a döntésekkel pont ellenük fordít mindenkit. Még régi szövetségeseit is. És, bár most a szaúdiaknál elindult a leszámolás a kínaiak felé kacsingatókkal, e miatt a döntés miatt hátat fordíthat még a kedvenc hercegecskéjük is. Akkor pedig vége a dollárnak.
roccobaba
2017. december 07. 14:50
Van egy olyan érzés bennem, hogy nagyon keserűmandula ízű lesz ez a szaloncukor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!