Összefogás a vallásüldözés megfékezésére

2017. december 08. 10:10

A közösség az egyre növekvő méretű békés demonstrációit addig folytatja, amíg a szabad vallásgyakorlás lehetősége helyre nem áll Magyarországon.

2017. december 08. 10:10
Magyarországi Szcientológia Egyház
Közlemény

„Szombaton lesz az Emberi Jogok Világnapjának előestéje. Az egész világon ez az alkalom vezeti fel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 2018-ban ünnepelt 70. évfordulóját. A szcientológusok képviselői eddig 25 országból jelezték érkezésüket az emberi jogok budapesti rendezvényére. Az összefogás jelentőségét mutatja, hogy csatlakozik a Dél-Amerika-szerte híres és népszerű színésznő és korábbi Miss World Venezuela, számtalan tévésorozat és film sztárja, Ruddy Rodriguez is.

Az 1954-es alapítású egyház a hitvallása szerint is feladatának tekinti az emberi jogok terjesztését, és kiáll ezek, valamint az emberi méltóság mellett. Ebből az alkalomból a hívek egy békés felvonulást követően adják majd át az ennek fontosságáról szóló kiáltványukat a köztársasági elnöknek. Az elmúlt hónapokban a vallásos közösség ellen történt hatósági intézkedések akadályozzák a hívek szabad vallásgyakorlását, amely sérti a gondolatszabadsággal kapcsolatos egyetemes és európai emberi jogi egyezményekben foglaltakat is.

A városban közlekedő autósok türelmét és megértését előre is köszönik a szervezők, akik sajnálják, hogy nem először kényszerülnek demonstrációval felhívni a figyelmet az emberi jogokra. A közösség az egyre növekvő méretű békés demonstrációit addig folytatja, amíg a szabad vallásgyakorlás lehetősége helyre nem áll Magyarországon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!