Inkább a rendetlenség híve vagyok

2017. december 27. 09:44

Az is igaz, hogy én ilyen baloldali családból jöttem. Interjú.

2017. december 27. 09:44
Kern András
HVG

„A skatulyákról jut az eszünkbe, hogy valamikor azt mondta, azért nem szereti a politikát, mert ott előbb-utóbb eljutunk az egyik oldal-másik oldalig, tehát klasszikus skatulyákig. Azt mondta, önt személyes sorsok, történetek, élethelyzetek érdeklik.

Érdekel azért. Kicsit, nézem a tévében.

A közélet fonákságait azért ki szokta emelni. A Heti hetesben sokszor foglalkozott bármely oldal hülyeségeivel.

Igen, de abban is kevés volt a politika. Már részemről. Mindig kitaláltam valami alakot, vagy találtam valami problémát, de ezek sokszor inkább emberi dolgok voltak. Néha volt köztük politikai téma is, ez igaz. Az is igaz, hogy én ilyen baloldali családból jöttem. Hallom mostanában, hogy nincs is már olyan, hogy baloldal meg jobboldal – hát, ehhez se nagyon értek. Én szakbarbár vagyok, engem a színház, meg a televíziózás, meg a filmezés, meg a rádiókabaré, meg a paródiaírás, meg dalszövegírás, meg a zenélés, meg a koncertre való készülés, meg krimik olvasása, ezek sokkal jobban foglalkoztatnak. Az például rendkívül szórakoztatott engem, hogy a Kádár-rendszerben, az úgynevezett létező szocializmusban, valamilyen oknál fogva kicsit előrébb volt tolva a művészet. Az embereket akkor sokkal jobban érdekelte a kultúra, most meg inkább érdekli őket a politika, a gazdaság, az, hogy hogyan élnek. Lehet, hogy éppen most kerül a helyére a művészet, és akkor volt mesterségesen előbbre tolva, de az nekem nagyon tetszett.

És az miért volt ön szerint?

Azért, hogy ne figyeljenek az oroszokra, a szabadság hiányára, a Kádár-féle politikára és az egész rendszerre. Ha egy akkori embert megkérdeztek volna, hogy kik a legismertebb színészek, könnyebben tudták volna sorolni, hogy a Ruttkai Éva, a Latinovits, a Darvas Iván, a Bessenyei, a Páger Antal és a Sinkovits. Ha itt most megkérdeznénk valakit, nem biztos, hogy ugyanígy rávágná a maiakat. Pedig vannak!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwrtzq
2017. december 27. 13:32
"A Heti hetesben sokszor foglalkozott bármely oldal hülyeségeivel." - Nahát azért a szoclibek a hetihetestől csak amolyan kis atyai dorgálást kaptak, ezzel szemben a fideszt őrjöngve gyűlölték mind 98-02 között mind 2010 után. Összehasonlíthatatlan. De a legnevetségesebb az ideológiákon felül álló független értelmiségi humbug. Kern a prolihumor nagyágyúja Gálvögyivel együtt. Mutathattak volna értékes kultúrát a magyaroknak nagyon sok éven át. Csak nem. :/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!