Közpénzügyeink felügyelete

2017. december 27. 14:03

A vélelmezett támogató egy a miniszterelnökkel és értelemszerűen a kormányzó pártszövetséggel is súlyos konfliktusban álló személy, akinek leghőbb vágya, hogy megbuktassa a kormányt. Eszközeit ennek megfelelően válogatja.

2017. december 27. 14:03
Boros Imre
Magyar Idők

„Az ÁSZ ugyanis a vizsgált esetekben azt állapította meg, hogy az érintett pártok messze a piacon átlagos feltételekkel elérhető árak alatt szereztek szolgáltatásokat, ami az érvényes szabályok szerint tilalmas, ezért pénzben kirótt büntetés és a megszerzett pénzügyi előnyök visszatérítése is jár. Értékben a legnagyobb visszaélés a Jobbik esetén merült fel, ezért ezt külön is érdemes megvizsgálni.

A vélelmezett támogató egy a miniszterelnökkel és értelemszerűen a kormányzó pártszövetséggel is súlyos konfliktusban álló személy, akinek leghőbb vágya, hogy megbuktassa a kormányt. Eszközeit ennek megfelelően válogatja. Birtokában lévő médiafelületeit, plakáthelyeit azonban a teljes nevetségessé válás kockázata nélkül mégsem használhatta fel közvetlenül saját céljaira, bár hellyel-közzel arra is sor került, hogy a poszterekre maga a haragos ember is pingált ezt-azt.

Üzleti szempontokat sem mellőzve, mérges emberünk a következőt fundálta ki: amit akarok, azt a Jobbik majd elvégzi helyettem, ráadásul még a végén egy kis pénz is csorog a kasszába. A plakátok egy része arról szólt, hogy itt valójában nem a mérges ember, hanem a Jobbik a szolgáltató, de a haragot a Jobbik a saját nevére vette.

Amikor a Jobbik a saját nevére vette a mérges ember szidalmait, ezt egyben saját felelősségre is tette, és ezért a mérges ember komoly árengedményt adott egy olyan szerződés keretében, ami a lényeget, a felek közti valós szolgáltatói és a szolgáltatást igénybe vevő közötti viszonyt nem megmutatja, hanem ügyesen leplezi.

Az ÁSZ-nak viszont semmi köze a felek közötti szerződésben nem rögzített, nem nyilvános egyetértéshez, csak arra lehet figyelemmel, hogy egy párt az ügylet lényegét elleplező szerződés keretében, a szokásos feltételekhez hasonlítva nagyon komoly árelőnnyel jutott szolgáltatáshoz. Az kifogásolható, hogy részint a szolgáltató bevételeiből a támogatott összeg hiányzik, másrészt ezen összegszerű támogatás ingyen jutott a Jobbikhoz, aminek ellentételezéseként illegális politikai megrendelés sem kizárható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. december 28. 20:33
Imádom,amikor a tolvaj ex-ügynök-párttitkár osztja az észt.Erre futja a "nemzeti" oldalnak...
Valodi
2017. december 28. 00:44
"Értékben a legnagyobb visszaélés a Jobbik esetén merült fel, ezért ezt külön is érdemes megvizsgálni." Mi ebben a visszaélés? Éppen hogy dícsérendő szorgalom! TAO Ce-tung legjobb magyar tanítványai!
tom hagen
2017. december 27. 17:57
Ha a Jobbik annyira amatőr és szerencsétlen, hogy ezt nem tudta megelőzni, akkor hogy irányítana egy országot? 2018-tól a brüsszeli wc-ékben szelfiznének? Vagy, mi?
Gombóc XVI. Artúr
2017. december 27. 15:59
2010-ben a Fidesz volt az a párt amely a Nagy Barát Simlicskától "messze a piacon átlagos feltételekkel elérhető árak alatt szerzett szolgáltatásokat", de hát ugye amit szabad Jupiternek... Ezt hívják képmutatásnak, mert csak akkor módosult a vonatkozó törvény, amikor a Jobbik előállt egy kínos plakát sorozattal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!