Az utolsó csepeli keresztes lovag

2017. december 11. 23:14

Németh Szilárd kétségkívül bátran megnyílt, amikor kereszttel csinált politikai kampányt csepeli pénzből.

2017. december 11. 23:14
B. Molnár László
Magyar Nemzet

„Németh Szilárd kétségkívül bátran megnyílt, amikor kereszttel csinált politikai kampányt csepeli pénzből. Biztosan futotta rá, amit rezsicsökkentés címén megtakarítottak a »szigetországiaknak«, az végső soron mehetett a keresztre. Mindeközben a helyi mentőállomáson egy magáncég tette rendbe a fűtést, mert erre nincs pénze az önkormányzatnak. Az egyik iskolában, a Jedlikben ablak dőlt a gyerekekre, a Festő utcai óvodában megint csak a fűtés ment tönkre. De kit érdekelnek az ilyen apróságok, ha egy keresztes lovag multit akar fegyelmezni?

Mindenesetre nem árt, ha a mindenhez frappáns véleménnyel hozzászóló alelnök kicsit spórolósra veszi a figurát. Az Eötvös Károly Intézet (Ekint) ugyanis első fokon pert nyert Németh Szilárd ellen a Fővárosi Törvényszéken. Az Ekint azért perelte be a Fidesz kiváló alelnökét, mert idén március 17-én megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy a közhasznúsági jelentésükben meghatározottnál sokkal nagyobb lóvét kaptak Soros György alapítványaitól.

A csepeli fenomén – meglep-e valakit? – nem tudta bizonyítani állításait. Mindezek következtében nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet, és 350 ezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell. Persze ráér majd akkor, amikor az ítélet jogerőre emelkedik. Hiába: mindenkinek megvan a maga keresztje. A legutolsó lovagoknak is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2017. december 13. 05:11
Milyen jó, hogy csak két olyan helyet említett, amelynek magam is diákja voltam. A Festő utcai óvoda fűtésével már a '90-esek években is folyton baj volt, ráadásnak rendszeresen csőtörés volt arrafelé. Ez van. Ami a Jedliket illeti, a diákja voltam, ismerem az állapotát. Bár nem tudom, melyik terem ablaka esett ki, de van egy olyan sejtésem, hogy a rajzteremé, aminek már akkor be volt szögelve majdnem az összes ablaka, amikor én odajártam. És persze sose feledjük Csepel Vörös Lovagjait, kik a nem sokkal korábban felújított Görgey Artúr Általános Iskolát eladták, hogy most egy életveszélyes kísértettanyaként csúfítsa el a Csikó sétányt. Egykori diákként sírni tudnék a képeket látva. Már nem is megyek az iskola közelébe, mert csak összeszorul a szívem, hogy a kedves baloldaliak a saját zsebükért bezárták a kerület kb. legjobb iskoláját és szétzavarták a legjobb tanári karát.
zakar zoltán béla
2017. december 12. 08:17
Gyalázatos nap MiNt nap!
Dénia
2017. december 12. 06:30
Egy kereszre sajnáljátok a pénzt? És az iskolában, ahol elromlott a fűtés, ott ezért nem lett megcsináltatva, és mai napig fagyoskodnak a gyerekek? Ez nagyon demagógra sikerült.
balbako_
2017. december 12. 06:16
A Jobbik - Simicska Lajos tulajdona - éveken keresztül keresztek állításával kampányolt.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!