Elnök szökésben

2017. november 07. 21:18

Jól nézünk ki, ha Brüsszelben, Európa fővárosában egy lázító szecesszionista vezérnek menedékjogot adnak! Mi lesz így az egységes vén Európával, mi lesz a fiatalabb unióval?

2017. november 07. 21:18
Kuti János
Háromszék

„Előzőleg sumákolhatott valamit a belga menekültügyi és migrációs államtitkárral, aki biztosította, hogy ha menedékjogot kérne, meg is kaphatná. Ezek után a spanyol központi büntetőbíróság hamar kiadta ellene és kormánya négy tagja ellen az európai elfogatóparancsot.

Jól nézünk ki, ha Brüsszelben, Európa fővárosában egy lázító szecesszionista vezérnek menedékjogot adnak! Mi lesz így az egységes vén Európával, mi lesz a fiatalabb unióval? Túl sokáig hallgattak a brüsszeli uniós vezetők, mondván, hogy ami Spanyolországban történik, az spanyol belügy (még szép, hogy nem katalán!), pedig küldhettek volna akár NATO-csapatokat is oda rendet teremteni. 

Eléggé nem szép a volt katalán elnöktől, hogy ilyen gyáván megfutamodott. Mivel alkotmány- és törvényellenes cselekedeteket hajtott végre, ezért, ha otthon marad, vagy netán hazatér, akár 30 év börtönbüntetést is nyakába akaszthatnak. Így még hőssé is válhatna, de úgy látszik, nem akar. A spanyol kormány most legszívesebben bevezetné a halálbüntetést, mert aki ilyesmire vetemedik, mint ő, még azt is megérdemelné. Az egyetlen dolog, ami visszatartja a spanyolokat ettől, hogy akkor egyenesen mártírrá avanzsálna, ami nem tenne jót az egységes és oszthatatlan spanyol államnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2017. november 08. 09:45
Elolvastam a 3széki írást is. A Kuti egyértelműen a román érdekeket védi. (és reméli, hogy ha sokáig nyal, akkor a románok nagylelkűek lesznek az autonómiával) A Puigdemont nagyon jól csnálja. Egész Európa az ő kampányára figyel. Katalónia sztrájkol. Így kellene a székelyeknek is.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. november 07. 23:01
Kifogták a szelet a köpcös hálójából. Érdekes, hogy nem szökdécsel Erdély miatt a kisköcsög de a Sorosra van gondja - közpénzből és ami visszajár. Úgy látszik Erdély nem fizet jól.
Harangláb
2017. november 07. 21:26
Hülye vagy?!?...Miért kellene valakit halára ítélni, mert megrendez egy népszavazást az elszakadásról???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!