Ne tegezz!

2017. november 20. 13:01

Micsoda fatális, vagy talán milyen ördögien megtervezett egybeesések!

2017. november 20. 13:01
Ircsik Vilmos
Magyar Idők

„Gyurcsány Ferenc 2017. október 31-én, pontosan a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóján és pontosan a székely-magyar nyelvtudós, Kőrösi Csoma Sándor nevét viselő kőbányai művelődési otthonban letegezte a határon túli magyarokat.

Tizenhárom évvel azután, hogy mindent elkövetett magyar állampolgárságuk ellen, most ezekkel a mézes-mázos szavakkal fordult hozzájuk a szavazati joguk megvonására indított aláírásgyűjtés nyitányán: Engedjétek meg, hogy mi döntsünk a saját életünkről! Kérlek, ne tegyétek meg! (Mármint ne éljetek a szavazati jogotokkal.)

Micsoda fatális, vagy talán milyen ördögien megtervezett egybeesések! Reformáció, Kőrösi Csoma Sándor, határon túli magyarok. Ki tudja? Az viszont biztos nem véletlen, hogy erre a tovább már alig fokozható romlottságra éppen Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki elnöke kapta fel elsőre a fejét, »felháborító cinizmusnak« nevezve az otromba, bizalmaskodó hangnemet. Mondom, nem véletlen, hiszen a székely erkölcsiségben mindig is fontos szerepet játszott a kellő tisztelet megadása még az érintkezési formákban is. Aki nem élt közöttük, az Tamási Áron írásaiból tudhatja, hogy a székely családokban az idősebbeknek kijáró tisztelet jogán nemcsak a szülőket, hanem a nagyobb testvéreket is magázni kellett.

A mi családunkban érdekes módon az öt gyerek közül négyen, nyilván a modern erkölcsök nyomására, tegeztük szüleinket, kisebbik bátyám viszont, valami atavisztikus hatásra, magázta őket. Nem tudom, hogy a székelyeknél ma is él-e még a családokon belül nyelvi hierarchia. Azt azonban ma is joggal kérik ki maguknak, hogy egy ilyen széllelbélelt alak minden további nélkül letegezze őket. De nemcsak őket, hanem a felvidéki, a kárpátaljai és a délvidéki magyarokat is. Mindenkit, kivétel nélkül. Hiszen Gyurcsány hozzájuk is intézte tegeződő szózatát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. november 21. 12:05
Érdekes: sem Szerző, sem a f-ozók nem vesznek tudomást arról a jogos nemzeti igényől, hogy Magyarország politikai-gazdasági-okt.-eü-i stb. életébe NE szóljon bele senki "idegen", legalábbis a választásokba ne. Helyes dolog lenne vajon, hogy mi meg a románokkal szavaznánk, mert vannak ott magyar származásúak is? Hogy ezt tegezve mondja Gy.? És? Akkor kedves Szerző, hogy ne bántsam meg, úgy írom: ezzel az ostoba, hangulatkeltő baromsággal, MENJEN a búsba!
portavox
2017. november 21. 08:22
Ja,végre,"KÉRLEK, NE TEGYÉTEK"-ez milyen nyelven van?tán ó-eszperantó,Pápán nem tanítottak ilyent,gyurcsányi,Pápa bölcse,szegény Galántai igi bá,azér vette vissza,mer a PÁRT leszólt,bár,lehet már nem vitéz Galántai igi bá volt.
BőröndÖdön
2017. november 20. 18:57
Ilcsi bácsi ébersége fantasztikus.
zakar zoltán béla
2017. november 20. 16:20
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!