Félrevezetve

2017. november 16. 07:40

Érdemes megnézni, mire számíthatnak a Fidesz legjelentősebb szavazótáboraként ismert nyugdíjasok. A kormányzati propaganda ellenére nem sok jóra.

2017. november 16. 07:40
Hajdú Péter
Magyar Nemzet

„Magyarország jobban teljesít – szól a kormánypropaganda már évek óta. Valóban, az uniós támogatások osztogatásával csak sikerült valamiféle gazdasági növekedést elérni, még ha az el is marad a régióbeli vetélytársak fejlődési ütemétől. Hogy ebből a jó teljesítményből ki részesül, azt mindenki látja, aki figyeli a napi történéseket. A nemzeti együttműködés rendszeréből (NER) élők biztosan, hiszen – amint az elmondása szerint a Facebook-alapító Mark Zuckerbergnél is okosabb Mészáros Lőrinc példája jól mutatja – akik kellőképpen szervilisek, azokat vagyonokkal ajándékozza meg gazdájuk. A bérből élők is jól járnak, hiszen a megállíthatatlannak tűnő kivándorlás miatt kényszerűen emelkedő fizetések az ő zsebüket dagasztják. De érdemes megnézni, mire számíthatnak a Fidesz legjelentősebb szavazótáboraként ismert nyugdíjasok. A kormányzati propaganda ellenére nem sok jóra.

A nagyhangú ígérgetés szerint az átlagos nyugdíjas 24 ezer forinttal több pénzre számíthat a novemberi ellátmányban, mert Orbán Viktor megígérte. Pedig ehhez nem sok köze van a kormányfőnek, hiszen egy 2009-es törvény írja elő, hogy a 3,5 százalékos GDP-növekedés fölött prémium jár az időskorúaknak. Ráadásul még az ígért emelés összege is csak egy átlagszám, ezért csalódott az a több százezer kisnyugdíjas, aki arra ébredt a nyugdíjfizetés reggelén, hogy meg sem közelíti a pluszpénz az ígért emelés nagyságát. S hiába panaszkodnak, a kormány reakciója szerint nem hibáztak a számolásnál, azaz fölösleges korrekcióra várniuk a csalódottaknak. Vagyis úgy látszik, kommunikációs bakot lőtt a kormány. Az idén nyugállományba mentek lepődhettek meg a legjobban, hiszen nekik egyetlen fillér extra kifizetés sem jár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. november 16. 18:46
Simicska is meg te is elmentek a gecibe! 2007-től Gyurcsány Ferencék havi 50.000 Ft plusz adót vontak le a tovább dolgozó nyugdíjasoktól akkor mi a kurva anyátokért nem ugattatok? Bemegyek a szerkesztőségbe kirángatlak a fülednél fogva az íróasztalod mögül.
puszika
2017. november 16. 15:05
Jah kisköcsög a nyugdíjasok nem abból élnek,hogy magánéletük zaftos részleteit a bulvársajtónak árulják!! Van ilyen! Mindjárt példát is mondok: HAJDÚ PÉTER megélhetési firkász!! A nyugdíjasnak minden fillér számít!! A pluszpénz örömét nem tudod tőlük elvenni bármennyire is lapátolsz!!!
malakka
2017. november 16. 14:20
Recseg-ropog a gazdaság...na jó, "valamiféle" eredmény ugyan van, de az csak véletlen, meg papíron, meg nemhogy a kormány eredményeként (is), hanem kifejezetten annak ellenére...jó-jó, van nyugdíjprémium, de kevés...annyira kevés, hogy már majdnem minek...sértően kevés...vissza is fogják küldeni, mert őket nem lehet kilóra, aprópénzzel...vagyis nem küldik vissza, mert éheznek és megfagynak (még nem, de majd)...persze kivéve a kivándoroltakat...naszóval...minden szar...de van remény...mert ha ránk szavaztok, a nemlétező gazdasági eredményekből, az összeomlott gazdaságból annyit fogunk osztani mindenkinek, hogy hujjuj! De annyit mindenképpen garantálunk, hogy közvetlenül a választás után pár hónapig nem fagy meg senki...
smarton
2017. november 16. 13:29
Ez a Hajdú a tv-s Hajdú?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!