A halottkém jelenti 2.

2017. november 27. 18:08

Kár, hogy csak most ilyen kemény Lendvai, valamivel (úgy cirka húsz évvel) talán előbb kellett volna.

2017. november 27. 18:08
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„De bárhogy mozgott is alul a bázis, a nagypolitika szintjén a baloldal és a szélsőjobb a legádázabb ellenséget mindig egymásban jelölte ki. Identitásuknak éppen ez a rámutatás volt az alapeleme, amit ha feladnak, magukat adják fel. Lendvai ezt ismerte fel, amikor szó szerint így fogalmazott: »Az a baloldali párt, amelyik ezzel a Jobbikkal választási szövetséget köt, épp azt adja fel, amiért érdemes volt a világra jönnie.« 

Kár, hogy csak most ilyen kemény Lendvai, valamivel (úgy cirka húsz évvel) talán előbb kellett volna. Most már nem engedné, hogy a Spinoza-ház az utolsó baloldali elemet is kiolvassza az MSZP már alig köhécselő akkumulátorából; nem engedné, pedig a pártnak ma már – a jövő felől nézve – édes mindegy.

Föl sem teszi a kérdést, vajon mi tette lehetővé ezt a liberális pusmogást, ezt a megalázó ajánlatot? Vajon nem az vezetett-e Jobbik társadalmi és politikai térnyeréséhez, hogy az MSZP vezetésében és politikájában nem éppen a korszerű, a nemzetre is odafigyelő baloldaliság, hanem hosszú-hosszú évek óta a mindezekre fittyet hányó liberális túlsúly érvényesült? Ki gyűrte a profitlogika jármába a társadalmat, ki ragasztotta végleg a pártra a nemzetietlenség bélyegét, ha nem a liberális furulyaszóra táncoló MSZP vezetése? Ki tabusította a liberális világszellem mutatóujjának engedelmeskedve, mindenfajta baloldali kifejezés és társadalompolitikai fogalom használatát, ha nem ők? Szili Katalin, s még páran megpróbáltak ugyan némileg kilógni ebből a sorból – meg is kapták a »jutalmukat« érte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. november 28. 06:12
Lendvai szerint az a baloldali párt, amelyik szövetséget köt a liberálisokkal és mellesleg gyűlöli a Jobbikot, sőt ennél is jobban baloldali az a párt, amelyik alá is veti magát a liberálisoknak. :)
Mich
2017. november 27. 23:14
A nácikkal való összefekvés az MSZP-ben már régóta uralkodó puccsista koncepcióra megy vissza: mindegy, hogy hogyan, csak megszerezzük a Hatalmat: - 2002: még csak egy jókora átveréssel - 2004: párton belüli puccs ("Helyet a Nagy Szemkilövetőnek...!") - 2006 ápr.: nyerni még nagyobb átveréssel - 2006 ősze: terv a Fidesz "kiiktatására", ami aztán rosszul sült el - 2008-09: új választás megtagadása, a Hatalom átjátszása egy Bajnai nevű külföldi ügynöknek 2010: után állandó puccs-tervek: - 2012 elején, a nemzetközi sajtó ágyúzásával, - 2014 végén, a CIA ideiglenes helytartójának a vezetésével - 2015 eleje: G.Lali átállítása és a Fidesz teljes médiájának ellopása - 2016: a "szélsőjobboldali" Jobbik átdobása a "baloldalra"... - 2017: Soros betesz sok milliót és nyíltan beszáll "azOrbán elleni harcba" 2017 ősze: a CIA pénzt ígér a kormányellenes vidéki sajtónak Így nem csoda, hogy elfeledték Kovács et. szavait: "a választást kell megnyerni, stupid!" - és persze annak technikáját is, onnan kezdve, hogy fel (NEM le) kell építeni a Pártot és nem összefeküdni minden ócska kalandorral... - 2018-ban is puccsnak képzelik a választás megnyerését: összefekvésekkel és trükkökkel az utolsó pillanatban...
Berecskereki
2017. november 27. 20:43
Piszkos Fred Fülig Jimmy segédlettel majd gondoskodik a temetésről.
Csomorkany
2017. november 27. 20:38
Az meg sem fordul a fejében, hogy a Jobbiknak micsoda égés, hogy az MSzP-vel próbálják összehozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!