Nagyobb esélyem van a győzelemre

2017. november 03. 08:31

A pártok foglalkozzanak a közösségszervezéssel, programírással és a jelöltállítással, előrerohan, aki parlamenti matematikáról akar vitázni. Interjú.

2017. november 03. 08:31
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Magyar Nemzet

Az Együtt elnöke igen aktív volt ebben a választókörzetben. A Momentum alelnöke is azt mondta, neki köszönhető főleg, hogy Rogán Antal nem indul itt. Ön mit ért el a kerület érdekében?

 Az olimpiával kapcsolatban összegyűjtöttünk az ország jövőjéért 266 ezer aláírást Budapesten, ami hatással van az V. kerületre is. Én ugyanakkor még csak tíz hónapja politizálok, Juhász Péternek nagy előnye, hogy már több mint öt éve dolgozik politikusként. Rengeteget számít, ha valaki – mint például én – ismeri a helyi viszonyokat, és érzelmileg is az adott helyhez kötődik. Számos kapcsolódási pontom van az I. és V. kerülethez. Az igazán fontos kérdés, hogy a választók kiben látják közös ügyeik képviselőjét. Hat hónappal a választások előtt még nem lehet erre válaszolni, ezért tartom ezt az egészet műbalhénak. Három nappal ezelőtt mutatta be a Momentum a jelöltjeit, szerintem annyit mind a 106-an megérdemelnek, hogy bizonyítási időt adjunk nekik.

Juhász Péter nyilvános vitára hívta önt, hogy személyesen beszéljék meg ezt a konfliktust. Elfogadja a fölkérést?

Ezt még nem döntöttem el, de biztos, hogy fogok vele személyesen beszélgetni. Még nagyon messze van a választás napja, ezért én azt javaslom, adjunk időt minden jelöltnek önmaga megmutatására. A pártok foglalkozzanak a közösségszervezéssel, programírással és a jelöltállítással, előrerohan, aki parlamenti matematikáról akar vitázni.

Ha az 1. körzetben úgy alakulnak az erőviszonyok februárban, hogy Juhász Péter lesz az erősebb, akkor visszalép a javára?

 2017. november 3-án nem ez a fontos kérdés, még az erőviszonyokat sem ismerjük. Hiszek abban, hogy velem jobban tudnak azonosulni a választókerület konzervatív polgárai, és így nagyobb esélyem van a győzelemre a Fidesz jelöltjével szemben. Majd tavasszal kell megnézni az erőviszonyokat, és ha úgy alakul, akkor igen, el tudom képzelni, hogy meghozok egy ilyen döntést. És abban is bízom, hogy Juhász Péter is hasonlóan gondolkodik, ha végül én leszek az erősebb. Mindenesetre én soha nem írnék ki olyat, hogy »Péter, állj be mögém!«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2017. november 03. 09:32
Mindenesetre én soha nem írnék ki olyat, hogy »Péter, állj be mögém!«.” Ez már nagyon trendien homoerotikus... tiszta "Sátán Sikátora"... Sose nyomjá' full kretént! :)
Einar
2017. november 03. 09:29
"Hiszek abban, hogy velem jobban tudnak azonosulni a választókerület konzervatív polgárai..." Veled Conchita Wurst tud jól azonosulni, meg a konzervatívan feminista Puzsérok.
Einar
2017. november 03. 09:27
Vagy tudod mit? Egye fene, bohóckodj tovább... Minél többen kreténkedtek a labanc oldalon, nekünk annál jobb! :)
Einar
2017. november 03. 09:25
Kígyótestű "harcos", takarodj a magyar közéletből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!