A gyurmaember háborúja

2017. november 24. 15:07

Nem az a baj vele, hogy megváltozott a véleménye, hanem az, hogy nem hiteles sem a korábbi álláspontja, sem a mostani.

2017. november 24. 15:07
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Magyar Idők

„Az állítás, hogy a politika a lehetőségek művészete, csak részben igaz. A pontos, teljes értékű megfogalmazás így hangzik: a politika azon lehetőségek művészete, amelyek révén a politikus képes érvényre juttatni a belső meggyőződését. Aki nem ezt teszi, aki csupán az adódó lehetőségek között lavíroz, lehet bár a szavak zsonglőre, akkor is rajtaveszt. Hiszen tudjuk: kevés embert hosszú ideig be lehet csapni, sok embert rövid ideig be lehet csapni, de sok embert hosszú ideig nem lehet becsapni. Elhiszed, amit mond, amit ígér? Nem hiszed el. És már meg is bukott.

Ez az a lecke, amit a jobbközépről indult, a széljobbon karriert csinált, majd most balra forduló pártelnöknek, Vona Gábornak nem sikerült megtanulnia. Nem az a baj vele, hogy megváltozott a véleménye, hanem az, hogy nem hiteles sem a korábbi álláspontja, sem a mostani. A gárdamellényes radikalizmusa éppen úgy szerepnek hatott, mint a tisztelgése a Spinoza Házban. Mintha rossz színész játszaná a szerepet: a néző nem tudja megmondani, mi a baj vele, de érzi, hogy minden szó hamisan cseng.

Ezt a hamisságot a Jobbik-elnök a Fidesszel szembeni agresszivitással próbálja túlkompenzálni, miközben balfelé egyik baráti gesztust teszi a másik után. Ami az utóbbit illeti, egyszerre kínos és reménytelen – baloldali elemzők egyre keményebb szavakkal utasítják vissza. A Fidesz és személy szerint az Orbán Viktor ellen indított háború pedig, noha a végeredményt csak 2018-ban hirdetik ki, már el is veszett, három okból is: mert nem háborúra termett ember vívja, mert nem hatékonyak a fegyverei és mert egyedül van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. november 25. 09:20
Ha egy írás mögött felsejlik a hatalom érdeke, akkor hiteltelenné és unalmassá válik. Bencsik mostani írása ilyen, dacára annak, hogy tisztelem és odafigyelek rá.
csuka
2017. november 25. 08:30
Így hazudunk mi: „a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásban részt vevő magas beosztású ember beszél arról a feldolgozási központba beengedett Hadházy Ákosnak, hogy ők csak 400 ezer ívvel találkoztak november 13-ig.” https://alfahir.hu/2017/11/24/nemzeti_konzultacio_celpont_kormanypropaganda Csak a FIDESZDSZ hazaáruló, offshore, ügynök maffia.
Mindjárt
2017. november 25. 07:58
Ez a seggnyaló Bencsik már nem a cigányokat számolja. Valaki megmondta neki, hogy a Mészáros Idők azért fizeti, hogy a Jobbikot csapkodja ha pízt akar.
kombinátor
2017. november 25. 01:29
Vona a Spinozában: http://deformacio.blog.hu/2017/11/22/vona_a_fekete_barany
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!