A négy legordasabb hazugság a Szovjetunióról

2017. november 07. 19:44

A bolsevik vezetők elkeseredetten nyugtázták, hogy tízéves távolléte alatt Lenin teljesen elvesztette a kapcsolatot az orosz rögvalósággal.

2017. november 07. 19:44
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„A bolsevik vezetők elkeseredetten nyugtázták, hogy tízéves távolléte alatt Lenin teljesen elvesztette a kapcsolatot az orosz rögvalósággal.

Nyárig kellett győzködnie őket, mire a forradalom lángja legalább a kommunisták egy részét felhevítette. Tovább azonban nem is terjedt, a júliusi szélsőbalos zendülés csúfos kudarcba fulladt. Vlagyimir Iljicsnek ismét menekülnie kellett, s a következő hónapokban jó kibicként Finnországból követelte szenvedélyes levelekben otthon maradt harcostársaitól, hogy most már aztán tényleg ragadják magukhoz a hatalmat. A bolsevikok nagy része már éppen kezdte volna elkönyvelni, hogy szegény Uljanov elvtárs végleg megzakkant - amikor októberben váratlanul ismét Péterváron termett. 

A karizmatikus, fanatikus és nem mellesleg verhetetlenül nagy dumás Lenin rövid időn belül ismét meggyőzte a többieket, hogy lendüljenek akcióba. Ám, ha a párt fegyveres erejének élén nem egy nála lényegesen realistább fickó - bizonyos Lev Davidovics Bronstein (mozgalmi nevén Trockij) - áll, alighanem ismét csak a nyári fiaskó megismétlésére futotta volna. A pártvezér ugyanis igazi munkásfelkelésről álmodott, elfoglalt gyárakkal, barikádokkal, utcai harcokkal, ahogyan a Nagy Marxista Könyvben meg van írva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. november 08. 18:18
Ezen az alapon '56 nem volt más, mint köztörvényes bűnözők fegyveres randalrozása, amit csak a szovjet csapatok segítségével tudtak lecsillapítani, majd egy félreértés következtében 200 ezer hazafi elhagyta az országot, és aztán a mögöttük becsapott ajtón már hiába dörömböltek...
Mich
2017. november 08. 16:22
A náci propagandista bírálja a 100 évvel ezelőtti bolsikat - miközben összefog a MAI bolsikkal és libsikkel, a dolgát végző nemzeti kormánnyal szemben...
catalina9
2017. november 08. 10:52
Balogh elvtárs azért nem feledkezik meg a Simicska által kirótt kötelező gyakorlatról, még a 100 éves történetet is felhasználja arra, hogy a Jobbik előtt söprögesse az utat. Az eredeti cikk imígyen kezdődik: "Ha Ön azt hiszi, hogy Ron Werbernél, vagy Habony Árpádnál nincs tökéletesebb politikai marketinges - akkor minden bizonnyal nem ismeri eléggé a Szovjetunió történetét. " Brávó, merész átkötés, ahogy Fábry mondaná...
Mindjárt
2017. november 08. 05:40
Azért lophat gátlástalanúl a felcsúti cigány és bandája mert Polt Péter, a fideszes főügyész megvédi őket akármilyen mocskos dolgot művelnek. 2012 szeptemberében a Jobbik tiltakozott, amiért a Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában elutasította a Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő Mátsik György volt ügyész elleni feljelentést azzal az indoklással, hogy tette abban az időben nem minősült bűncselekménynek. Puszta véletlen, hogy Polt Péter apja, Polt Miklós a Kádár-éra alatt a Legfőbb Ügyészségen a bírósági főosztály örökös vezetője volt. POLITIKAI ÜGYEKBEN VÉRBÍRÓKÉNT HALÁLOS ÍTÉLETEK MEGHOZATALÁBAN IS RÉSZT VÁLLALT. Forrás: https://kuruc.info/r/7/144273/ Tetves, mocskos, hazaáruló fidesz söpredék! Kommunista gyilkos kölkéből csináltok főügyészt és birka módra megjátszátok minta nem tudnátok amit ezek művelnek. Mocskos hazaáruló kommunisták vagytok, bárminek is hazudjátok magatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!