Juncker méregpohara

2017. október 06. 09:52

Csatlakozzatok Ti is az elit klubhoz! Hagyjuk a gyerekeskedést, a migránsokkal kapcsolatban is elég, ha igent mondotok, aztán majd valahogy lepapírozzuk.

2017. október 06. 09:52
Máté T. Gyula
Pesti Srácok

„Ebben a helyzetben kell felépíteni az »egységesebb, erősebb és demokratikusabb Európát«. Azaz a Párizsból és Berlinből Jean-Claude Junckeren keresztül kézi vezérelt Európai Uniót. Ennek legnagyobb akadálya ma a V4 csoport. Merkel és Macron az október 19-20-ai uniós csúcson akarja felvezetni az új Európa tervét. Talán most utoljára lehet erre erejük. Junckeré a feladat, hogy előző este megdolgozza, megmételyezze a visegrádiakat. Valószínűleg már az előétel elfogyasztásánál végigmegy a fenti listán. A főételnél jön a migráns-kvótát illető kitörés, csapkodni fog a konfitált kacsacombbal.

Aztán a desszertnél elhúzza a mézesmadzagot: a Szlovákoknak a nagyobb uniós privilégiumokat, a többieknek meg a »baráti« euró-bevezetést. Csatlakozzatok Ti is az elit klubhoz! Hagyjuk a gyerekeskedést, a migránsokkal kapcsolatban is elég, ha igent mondotok, aztán majd valahogy lepapírozzuk. Csak ne ellenkezzetek velünk! Fogadjátok el az új Európát! Ezzel szolgálják fel a kávét.

Őszintén hiszem, hogy a V4-ek vezetői már most tisztában vannak ezzel a »csábító ajánlattal«. Az euró önmagában jól hangzik, egyszer, talán belátható időn belül is, érdemes lehet bevezetni. De nem most, amikor nem mi akarjuk, nem nekünk jó, nem mi szabjuk a feltételeket – a kritériumokat lényegében már teljesítettük –, hanem Brüsszel. Amikor az euró-zónához való csatlakozás a gazdasági függetlenség teljes feladását jelentené. Amikor a majdani közös uniós pénzügyminiszter ukázai felülírhatnák a megválasztott magyar kormány bármely intézkedését.

S ehhez még csapjuk hozzá azt is, hogy a kicsik, például a görögök és szlovákok, de még az olaszok lakossága is mennyire jól járt a közös fizetőeszközzel… Ennek a vacsorának fekete leves a vége, talán nem kellene kiinni a méregpoharat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. október 07. 06:11
Juncker biztosítson elokostolot-:)
Mich
2017. október 06. 16:03
Mi eldöntöttük, aztán majd megszavazzuk.
atila68
2017. október 06. 10:14
A leggyengébb láncszem mindig is Szlovákia volt, van, lesz.
pppp
2017. október 06. 10:08
viktor arra vigyázzon junker nehogy lesmárolja, mert rögtön békává változna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!