Még mindig Amerika

2017. október 18. 08:03

Vaknak kell lennie annak, aki tényleg elhiszi, hogy az ügyvivőt az amerikai külügyben megbúvó liberális gerillasejtek tolták a reflektorfénybe.

2017. október 18. 08:03
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„A mézesheteknek végük. Ha egyáltalán voltak mézeshetek. A magyar jobboldal André Goodfriend után újabb amerikai ügyvivő nevét tanulja meg: David Kostelancik az újságírószövetségben tartott beszédében nyíltan bírálta a sajtószabadság terén folyamatosan romló hazai tendenciákat. Aligha kérdéses, hogy a kormány ezt majd hadüzenetként, a hamarosan kezdődő választási kampányba való beavatkozásként fogja értelmezni. Pedig csak az derült ki újra és immár talán mindenkinek, hogy Amerika még Donald Trump elnöksége alatt is komolyan veszi a demokrácia alapelveit. Ez innen nézve furcsának tűnhet, de egy odaát élő barátom éppen a napokban osztotta meg saját meghökkenését: »Te, ez az Amerika pont ugyanúgy működik, mint Trump előtt!«

Vaknak kell lennie annak, aki tényleg elhiszi, hogy az ügyvivőt az amerikai külügyben megbúvó liberális gerillasejtek tolták a reflektorfénybe. Ellenkezőleg. Mint a CEU-ellenes kormányzati lépések miatti felszólalás esetében, most is nyilvánvaló, hogy az ügyvivő gondosan szerkesztett beszédét a külügy vezetése mellett a Fehér Ház, pontosabban a nemzetbiztonsági tanács illetékesei hagyták jóvá. Ebből az is következik, hogy bármit nyilatkozzon is az új washingtoni nagykövet, Szabó László, egyelőre a tevének is könnyebb lenne átbújni a tű fokán, mint Orbán Viktornak meghívást kapni a Fehér Házba. Nem véletlenül váltotta fel az eddigi reményteli várakozást az a magyarázat, hogy minek is menne Amerikába, nincs miről tárgyalni, mert minden rendben. Hát igen, minden rendben, kivéve a CEU-t, a sajtószabadságot, az amerikai befektetéseket veszélyeztető korrupciót, az oroszokkal fenntartott gyanúsan baráti kapcsolatokat, meg még egy sor más dolgot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemjoe
2017. október 19. 20:14
Olvassa még valaki ezt a fos népszavát!!?? Fura....
Tehetős Totó
2017. október 19. 18:24
"Elmúltak a mézeshetek"!- mondotta az ügyvivő.- "Döglegyeket méhnek nézek, s mézükre vagyok vevő!"
Mindjárt
2017. október 19. 14:59
Soros sátáni terve minden elvárást túlmenően bevált. A cigányok uralkodnak a magyarokon. Orbán, Mészáros, Farkas és Balog kezében a politikai és gazdasági hatalom. Meg se említik a cigánybűnözés áldozatait a cigány Orbán és a cigány Mészáros tulajdonában öszpontosult médiában. Csendben pusztítják a magyarokat és felélik a magyarok hazáját. Ez is a sátáni Soros terv része. Ezért szarta ki Soros a fideszt. Hatalmas siker!
néhai Ch.Pilot
2017. október 19. 13:10
Amerikában addig volt demokrácia, amíg a fehér ember nem tette be oda a lábát. Azóta a legkegyetlenebb ököljog uralkodik mind a bel- mind a külügyeik intézésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!