A vendégjog nem azt jelenti, hogy majd burkában fog járni a házigazda

2017. október 03. 22:17

Talán joggal várjuk el, hogy aki a mi hazánkba látogat, betartsa az itt megszokott, elvárt rendet. De a mozlimok sokaságának eszében sincs.

2017. október 03. 22:17
Ditzendy Attila
Figyelő Online

„Ha engem valahová vendégségbe hívnak, igyekszem nem megbántani a háziakat, s úgy viselkedem, miként ők illendőnek tartják. Mondjuk, ha vegák, nem követelek vacsorára véres hurkát, vagy nem teszek prosztó megjegyzéseket a kóser ételre, ha azzal kínálnak. Mert náluk, az otthonukban az a rend. Nálunk, itt Európában, a mi otthonunkban pedig az a rend, hogy a nőket nem felszántani való földnek tekintjük, a tőlünk különböző vallásúakat nem bélyegezzük másodrendűeknek, nem sújtjuk börtönnel, ha saját hitét hirdeti valaki, nem akarjuk leölni a hitetleneket.

Talán joggal várjuk el, hogy aki a mi hazánkba látogat, betartsa az itt megszokott, elvárt rendet. De a mozlimok sokaságának eszében sincs. Megvan az ő sajátjuk, éljünk mi azok szerint. Ám döntő többségünk nem óhajt a saría törvényei szerint élni. Továbbá nem akar együtt élni a terrorral sem – hiába is szajkózta sajnálkozva London muszlim polgármestere. Meglehet, Ansbach, Barcelona, Berlin, Brüsszel, Burgasz, London, Madrid, Marseille, Moszkva, Nizza, Párizs, Rouen, Stockholm, Szentpétervár, Würtzburg polgárai szívesen adnának jól elhelyezett kokit a polginak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2017. október 05. 13:50
Amíg a vezetők idióták, a választók meg mamlaszok, nehéz lesz változtatni. Az iszlám semmiféle spiritualitást nem hordoz – kizárólagos célja saját maga elterjesztése, teljes hatalomra emelése. Mint ilyen az erőszak bármilyen formája megengedett a nem iszlamisták ellen. Ezért - ahol erre mód van – be kell tiltani a mecsetek építését, a meglévőket be kell zárni, az iszlám vallás terjesztését, jelképeik nyilvános viselését meg kell tiltani. A muszlimok vallásgyakorlása kizárólag személyes jellegű lehet, családtagjait, másokat sem korlátozhat! A jelenlegi iszlám államokkal szemben - mindaddig, míg hivatalosan el nem különítik az államot az iszlámtól (annak minden törvénykezési felfogását elutasítva), személyes szabad vallásgyakorlást nem biztosítanak minden állampolgáruknak – korlátozó szankciókat kell alkalmazni! Vagy így , vagy úgy, de nem szabad Európára engedni őket!
Burmin
2017. október 04. 19:46
Mikor mormon ismerősömnél jártam anno tudtam alkoholt nem isznak. tapintatos volt: vett sört, bort, viszkit. Ő és neje nem ittak de mondta hogy kérjünk bátran őket ez nem zavarja.
balbako_
2017. október 04. 11:39
Ez nem választás kérdése. Ha egy bizonyos létszámot elér a betelepültek köre, akkortól beáll a párhuzamos társadalom ahol külön törvények vonatkoznak a társadalom tagjaira. És még több betelepült esetében pedig ők lesznek a győztesek és az ő törvényeik élnek. Ez ilyen egyszerű!
madarasi.abel
2017. október 04. 11:27
úgy kellett egy kis migráncsozás, mint egy falat kenyér :) 20000 kötvényes migráncsról van valami hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!