Minden kapitány kamuzik – Bernd Storck az utolsó csepp mézet is kikanalazta a csuporból

2017. október 31. 21:53

„Na ugye”, mondta erre Orbán Viktor, és a megjegyzés Storckot egy csapásra varázslóvá avatta, egy idő után már ő is nagy edzőnek gondolta magát.

2017. október 31. 21:53
Buják Attila
168 Óra

„A sportigazgató tevékenysége lefedi az utánpótlást, a teljes vertikumot. Storck ötlete volt, hogy sportigazgató lehessen, s ezzel páratlan lehetőséghez jutott. Új kollégákat alkalmazhatott, kezdte magát otthon érezni Pesten. És megnyíltak az égi pénzcsapok. Storckot, a régi cimborát Dárdai Pál hozta tűzközelbe. Számára ez viszontszívesség volt: egykor Storck volt az, aki másodedzőként beajánlotta a Herthánál Dárdait. Dárdainak a frusztrált MLSZ-ben 2015-ben abszolút tekintélye volt. A sajtó kényeztette, a közönség szerette, ő volt az »új stílus«, a racionális magyar minimumfutball kieszelője. Abból a felismerésből indult ki, hogy futballozni a magyar játékos nem tud. Fölösleges is erőltetni. Legyen bárki az ellenfél (Finnországtól Feröerig), tapadunk, futunk, rombolunk, szorgalmasak és unalmasak vagyunk, de ha kibírjuk hetvenöt percig, a végén még gólt is találhatunk. És ez néhányszor be is jött Dárdainak. Játékoskorában ezt játszotta, edzőként is ezt gyakorolja a Hertha kék-fehér színeiben. Ez a kiesés ellen küzdő középcsapatok elterjedt stílusa a Bundesligában. A válogatottban persze nem lehet csak túlélésre játszani, néha meccset is kell nyerni. Ráadásul a szurkolótábor (ha még van ilyen) fixa ideája a »magyaros« futball. A tragédia az, hogy ma már senki nem tudja, mi az.

Storck futballvándorként, örökös Bundesliga-másodedzőként (»asszisztensként«) Kazahsztán irányából érkezett. Almatiban szövetségi kapitányként nem örülhetett sok sikernek. A Storck-csapat tizennégy meccsből három győzelemig, tizenegy vereségig jutott, a tizenkét rúgott és harmincöt kapott gól még Nurszultan Nazarbajev idegeinek is sok volt. Storckot a futballpublicisták sámánelhivatottságú kapitánynak tartják. Olyan kiszámíthatatlan szakvezetőnek, aki kedveli a kockázatot, »szűz kéz nyer« alapon tizenkilencre húz lapot. A hazai hatalmi viszonyokról Dárdai okosíthatta ki. Tudta, hogy a miniszterelnök fölöttébb kedveli az akadémiákat és az akadémistákat. Így került a csapatba az oslói pótselejtezőn az ismeretlen, kissé darabos Kleinheisler (valaha Felcsút) vagy Budapesten Priskin. A pótselejtezőkön ők rúgták a gólokat. »Na ugye«, mondta erre Orbán Viktor, és a megjegyzés Storckot egy csapásra varázslóvá avatta, egy idő után már ő is nagy edzőnek gondolta magát. Storck elegáns jelenség, komoly, elmélyült, udvarias és kulturált. A magyar viszonyokat sokáig nem bírálta, az épülő (üres) stadionokat megcsodálta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. november 01. 09:51
Tudjuk, tudjuk. Orbán a mindenható. Mindent ő alakít, neki felel személyes Trump és Putyin, varázsütésre csinál edzőt valakiből majd varázsütésre veszi is el töle. A hülyeségetek egyre kínosabb.
Text adósság
2017. november 01. 06:46
Azt a valótlan tényt állítottuk, hogy a Gyurcsány Ferenc által Orbán Viktorral szemben indított peres eljárás Orbán Viktor pervesztességével zárult.
Text adósság
2017. november 01. 06:45
Na ugye, mondta a Bajai oktató videóra a HVG főszerkesztője és levetítette mintha igaz lenne. Kik is a tulajdonosai a HVG-nek? Ja a judeobolsevikek, meg is látszik.
Mich
2017. október 31. 23:38
Üres libsibolsi duma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!