Soros György, a cuki

2017. október 30. 13:11

A nagyon cuki, emberbarát Soros György vajon miért nem azon dolgozik, hogy a migránsok a saját hazájukba térhessenek vissza mielőbb?

2017. október 30. 13:11
Bertha Szilvia
berthaszilvia.hu

„A nagyon cuki, emberbarát Soros György vajon miért nem azon dolgozik országok éves költségvetési bevételével versenyző vagyonával, hogy a migránsok a saját hazájukba térhessenek vissza mielőbb? Miért nem arra költi ezt a mérhetetlen mennyiségű pénzt, hogy ott segítsen békét, emberi életkörülményeket teremteni, világpolitikai befolyását miért nem ebbe az irányba használja? Miért az a fontos, hogy ezeket a szerencsétleneket mindenképpen az európai országok lakossága közé nyomja be, feloldhatatlan érték-szembenállásokra alapuló konfliktusokat szítva?

És, ha annyira jó szándékkal van, akkor vajon miért zavarja, ha az általa befolyásolt országokban a kormány a civil szervezetek finanszírozását átláthatóvá akarja tenni?

Mert annyira, de annyira jó ember, hogy a jót mindenkinek bármi áron akarja? Mert a tudatlan gyermek (ország) nem érti, hogy ez az ő érdeke, de majd ráerőltetem, és akkor utána rájön, milyen jó is ez neki? Istent akar játszani? Ja, azt nem, mert Ő megadja az embereknek a választás szabadságát.

Ugyan már! Soros György tesz arra, az emberek boldogok-e. Sem az nem érdekli, hogy a szír Mohamed és családja boldog-e, sem az nem, hogy a svéd bennszülött Thea boldog-e. Nem érdekli, hogy ez a helyzet egyiknek sem jó, a különbségek akkorák (világnézet, kultúra, hagyomány és elfogadási képesség terén), hogy esélytelen a „mindkét fél enged kicsit” taktika. Mert nem kicsit kellene engednie mindkét félnek, hanem önmagát feladni, és középen, egy értelmetlen semlegességbe beleszürkülve találkozni. És ez sokkal inkább a gyűlöletet növeli, mint a toleranciát.

Ezt már mindenki látja. Én, Ön, Mohamed és Thea is.

De Soros valamiért mégiscsak borzasztóan akarja azokat a nyílt társadalmakat! Miért? Valaki válaszoljon nekem! Ha a tények azt mutatják, hogy az emberek nem boldogok, nem örülnek ennek az egésznek, még a bevándorlók közül is sokan kinyilvánították, hogy nem ilyen lovat akartak, és ők mégis otthon lennének a legboldogabbak, akkor Soros György miért erőlteti mindenen és mindenkin átgázolva ezt a nyílt társadalom nevű förmedvény világnézetét?

És, hogy okkal tartanak-e Soros Györgytől a kelet-európai kormányok? Csak nézzük szembe a tényekkel: Budapestre egy hét alatt közel százezres tömeget tudott összeszedni, amelyek fele ugyan külföldi volt, de ilyen szempontból még veszélyesebbek is, hiszen nekik itt semmi sem drága!

Soros pedig az álszent, de valóban cuki „jajj, mindenki szeressen mindenkit, mindenki fogadjon el mindenkit, a világ szabad hely, és mindenki mehessen ahova akar, és máris itt a világbéke – és aki nem ezt követi, azt bármi áron meg kell győzni, vagy le kell győzni, mert ártalmas, gonosz, rossz, fújj” szöveggel jó szándékú, de naiv és keveset tapasztalt emberek tömegeit tudja maga mellé állítani. Ők lesznek az aktivisták. Vannak, akik csak örülnek, hogy az emberiség boldogabb jövőjéért civilpolitizálva fontoskodhatnak, akár külföldön is. Vannak, akik földöntúlian boldogok, mert ezért a célért végzik napi munkájukat, a drága Soros úr mondjuk, migráns segítő X szervezetében. Előre a boldog emberiségért, és még pénz is jár érte, ennél erősebb lojalitási kötelék a mai világban kevés létezik…

Sok a miért!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mozsike
2017. október 31. 13:00
Mivel az országok nem kívánnak hitelt felvenni az IMF-től (legutóbb Lengyelország köszönte meg és nem kérte), ezért be kell engedni egy csomó embert, akik jó sokba kerülnek a kormányoknak és persze tartósan, hiszen önmagukat és folyamatosan gyarapodó családjukat eltartani nem fogják, nem is akarják, ezért az államok eladósodnak és egyből ott terem a varázsszer. IMF hitel. Persze, ezért megmondják, hogy cserébe mit akarnak. Ahogyan a Gyurcsány -Bajnai korszakban is. Megszorításokat stb. De még mindíg nem tudok rájönni, hogy hogyan történt ez a népvándorlás. Minden muszlim vallású embernek látomása volt és felkerekedett, hogy elinduljon Európába. Mindenkinek, egy időben. Én a lelkiismeretem alapján úgy cselekednék, hogy a háborúban először a gyerekeket és az asszonyokat menteném. Itt 90%-ban férfiak érkeztek, ja és nem is háborús övezetből. Más vallásúak nem jöttek csak elenyésző számban. Ja és persze a lebombázott házak árából tudtak az embercsempészeknek fizetni euró ezreket. Nos a nem lebombázott házamért sem kapnék olyan sok ezer eurót ami egyes migránsoknál volt. És persze a legújabb telefonok. stb. Indiából nagy népsűrűségű szegény hinduk nem jönnek. Hiszen nekik nem volt láromásuk és nincs aki finanszírozza az utat. Nem mintha hiányzonának, csak az anomáliára akartam felhívni a figyelmet.
szancso
2017. október 31. 10:12
Talán mára már a nagy többségnek leesett a tantusz, hogy miért nem azt támogatja sem Soros, sem az USA, sem az Unió, hogy ezek az emberek az otthonukban maradjanak, mivel ez geopolitikai kérdés, mind a Közel-Keleten, mind Afrikában. Úgy hivják, hogy nyersanyag. Ezen kivül nagy szerepet játszik a fegyvergyártás, azt el is kell adni, ebben az USA az első helyen van. Aki pedig azt gondolja, hogy ez a beáramló tömeg, mivel egy a vallásuk, akkor homogének, az nagyon téved. Ezeknek az embereknek is megvan a saját tradiciójuk és egymással sem jönnek ki. A cél nem csak Europa "megtisztítása" az őslakosoktól, hanem egy teljes káosz kirobbantása, ezzel a népeket egy tartós félelemben tartani, hogy aztán a "megvett" állam politikusai végrehajtsák amit fenntről diktálnak nekik. Na persze, mind ezt a demokrácia és szabadság nevében.
Royce2.0
2017. október 30. 19:29
a szerző is a Czuki egy áldozata ( '15-ben koccolt le, ha nem tévedek)... szerettem az írásait a Bar!kádban is (az is hol van már...)
Megtalálta
2017. október 30. 13:26
A nyílt társadalom egy balos utópia és egy liberális racionális érdek találkozásának szüleménye. Az ideológia úgy hangzik, hogy a nagyobb szabadság egyenlőbb körülményeket eredményez, kisebb lesz az esélye a nemzetek közti háborúknak. A liberális racionalitás, ami mögötte van, és pénzeli ezt az egészet, annak a tőke, a munkaerő és az áruk szabad mozgásában érdekelt, mert ez nagyobb jövedelemhez juttatja a tőke tulajdonosait. Látszólag ugyanazt akarják, de a motivációjuk ellenkező. Aztán mindenki döntse el a józan eszét használva, hogy a nyitottabb berendezkedés egyenlőséget vagy egyenlőtlenséget okoz inkább, meg hogy meddig érdemes erőltetni a nyitottságot. Nem véletlen, hogy az egész világgazdaság recesszióba fordult 2008-ban, nem csak az Usáé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!