Milliárdosok közös érdeke

2017. szeptember 11. 14:19

A terv egyszerű: megbuktatni Orbánt. Ennyi. Semmi több.

2017. szeptember 11. 14:19
Varga Bíró Tamás
Facebook

„Van egy dollármilliárdos üzletember külföldön, és van egy forintmilliárdos üzletember idehaza. Terveik vannak a kormány megbuktatására, amely tervek félúton találkoznak, s közös érdekké fejlődnek. A dollármilliárdos teszi, amihez ért, amit eddig is tett: destabilizálja a rendszert. A forintmilliárdos is teszi, amihez ért. Vásárol magának egy pártot, ami már bent van a Parlamentben. A párttal együtt, opcióként megkapja annak árnyékszervezeteit is. A radikalizált paramilitárisakat épp úgy, mint a fals ideológiákat terjesztő pszeudo-kulturális szervezeteket. Nagy biznisz ez. S a választások közeledtével az olyan porszemek is, mint én, hirtelen sziklává magasulnak az akadálykeresésben. Nem szabad, nem lehet megengedni, hogy a terv útjába álljanak.

A terv egyszerű: megbuktatni Orbánt. Ennyi. Semmi több. És hát minden, ami ezzel jár. Ha ő végleg megbukik, akkor a rendszerben, amit ő hozott össze, óriási hiátus keletkezik. Mint az örvény, úgy szippantja be saját magába a pártkoalíciót a közepén támadt fekete lyuk. És amint ez a folyamat megindul, a dollármilliárdos, a káoszban nyerészkedő gazember már kezd is profitálni az ügyből. A forintmilliárdos pedig a folyamat végeztével előhúzza cilinderéből a saját nevelésű, vagy saját átnevelésű gazembereit. Aztán szépen beülteti őket ugyanazokra a helyekre, ugyanazokra a posztokra, ugyanazokba a bársonyszékekbe, de már nem ugyanannyiért, hanem nagyságrendekkel többért, mert hát a háborúnak nagy ára van, amit vissza kell szerezni. Az olyasfajta járulékos veszteségek, mint határvédelem, rezsicsökkentés, vagy Visegrádi Négyek szövetsége, nem érdekli egyik oligarchát sem. Ahogyan azt a szót sem ismerik, hogy hazaszeretet. Mindkettőt a profit hajtja. A forintmilliárdost emellett még az is, hogy kicsinyes bosszúja fényében tetszelegve játszhatja a teremtőt. Felelősség és számon kérhetőség egyik oligarchánál sem jöhet szóba. Az egyik piszkos munkáját elvégzi a liberális ellenzék, a másik piszkos munkáját pedig megvett pártja farizeusai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. szeptember 12. 12:17
Gyurcsány közelében landolhattak az MSZP titkos pénzei http://www.origo.hu/itthon/20170912-gyurcsany-ferenc-mszp-titkos-penz-olah-lajos-dk-stroman-offshore.html Lobbipénzeket, titokzatos párttámogatásokat és MSZP-s potentátok energetikai ügyleteiből befolyt nyereségét „nyelhette el" 2011 előtt az a svájci-angol „offshore" cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére. A PestiSrácok.hu forrásai szerint alappal feltételezhető, hogy Oláh Alekszandr László csupán stróman, és rajta keresztül valójában politikus bátyja irányíthatja a társaságot, aki nem mellékesen Gyurcsány Ferenc hűséges embere. Azé a Gyurcsány Ferencé, aki 2013-ban arról beszélt, „jobb, ha nem tudjuk", milyen forrásokból érkezett a pénz a szocialista párthoz.
útonjáró
2017. szeptember 12. 11:51
"Az orbani rakosista dulas ujabb nemzedekekre intezte el, hogy a magyar legyen ostoba." ha ez igaz lenne, te lennél rá az élő példa..., de te még vélhetően a Kádár-rendszerben "okosodtál"... ;)
noMores
2017. szeptember 12. 09:52
Amig a buta proli reteg a szetkurt iskolarendszerben ujratermelodik, addig eselytelen kimasznunk a kadarista kleptokraciabol. Az orbani rakosista dulas ujabb nemzedekekre intezte el, hogy a magyar legyen ostoba.
írmag
2017. szeptember 12. 06:39
Nem kell az Unió Magyarország eltüntetéséhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!