Trump ellen, minden eszközzel

2017. szeptember 11. 15:25

Ez az elképesztő, az amerikai történelemben páratlan beadvány a demokraták újabb kétségbeesett próbálkozása arra, hogy megbuktassák a republikánus elnököt.

2017. szeptember 11. 15:25
Szabó László Zoltán
Magyar Idők

„A The New York Times értesülései szerint demokrata kongresszusi képviselők szorgalmazták, hogy az Egyesült Államok elnökét egy, a Kongresszus által kijelölt bizottságnak kellene megvizsgálnia, hogy eldöntse: fizikálisan és mentálisan alkalmas-e elnöknek. Ez az elképesztő, az amerikai történelemben páratlan beadvány a demokraták újabb kétségbeesett próbálkozása arra, hogy megbuktassák a republikánus elnököt. Az őszi törvényhozási ciklusra vár a feladat, hogy jóváhagyja a bizottság felállítását, és habár a kongresszus mindkét házában a republikánusok vannak többségben, megeshet, hogy olyan elkötelezett Trump-ellenes szenátorok, mint amilyen például John McCain és köre, együtt voksolnak a demokratákkal, csak hogy a gyűlölt elnököt bukni lássák. (…)

A történet botrányos, de sajnos véresen komoly. Az alelnök nyilvánvalóan nem támogatna egy, az elnököt elmarasztaló bizottsági döntést, ez esetben kongresszusi szavazás döntené el, hogy Trump megy vagy marad. A procedúra miatt elszenvedett presztízsveszteség viszont mindenképpen óriási károkat okozna a republikánusoknak és az egész amerikai közéletnek. Habár Trumpról sokan tartják azt, hogy narcisztikus személyiség, aki képtelen veszteni, ez a vélemény önmagában még kevés a kiiktatásához, ehhez mélyebbre kellene ásniuk a bizottság pszichiátereinek és valahogyan felállítani egy olyan diagnózist, miszerint vészhelyzet esetén az elnök döntéseiben nem lenne beszámítható és végveszélybe sodorná Amerikát. Ezen ügyködnek most.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2017. szeptember 12. 06:01
Vajon Clintonról mit állapítottak volna meg a pszichiáterek? Vagy őt nem kellett volna megvizsgálni, mert egy követ fújt a Trumpot bírálókkal? Szép is a "szabadság hazája" ahol elnököket ölnek, buktatnak és alkalmatlannak nyilvánítanak, mert mást és másképp csinál, mint azt a szabad választáson vesztesek elgondolták.
kozmosz
2017. szeptember 11. 22:08
Nem narcisztikus.
Akitlosz
2017. szeptember 11. 22:05
Ez csak amerikai belpolitikai játszma. Annak sem nagy. Egyelőre nincsen nemzetközi jelentősége, így ránk nem tartozik.
BőröndÖdön
2017. szeptember 11. 16:02
Miért legyen jobb az amerikaiknak,mint nekünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!