Hülyének nézni

2017. szeptember 29. 07:30

A hatalom a legkevésbé azt szereti, ha alattvalói kiröhögik, vagyis meg kellett állítani őket.

2017. szeptember 29. 07:30
Simon Zoltán
Simon Zoltán
Népszava

„A magyar kormány Soros-plakátjai – amelyeket mostanra már a kínai sajtó is az európai antiszemitizmus jó példájaként mutat be – nyilván egyetlen törvényt sem sértenek, ha egyetlen kormányhivatal sem veszi a fáradságot, hogy kivezényelje ellenük a munkatársaiból verbuvált plakátkommandót. Nem úgy a Jobbik hirdetései, melyek eltávolítását a Pest Megyei Kormányhivatal elrendelte, mondván: »a tiltott pártfinanszírozás tilalmába ütköző, jogsértő módon kihelyezett plakátok«. Hasonló sorsra jutottak korábban a Kétfarkú Kutyapárt ellen-kampányainak plakátjai is (»Hülye kérdésre hülye válasz«), pedig akkor még csak nem is létezett a mai szabályozás. Nem is jutott eszébe a hatalomnak a tiltott pártfinanszírozás. Akkor miért távolították el őket?

Csak. Nyilván nem tetszettek valakinek, mert hülyét csináltak a kormányból és az orbáni gyűlöletpropagandából. A hatalom a legkevésbé azt szereti, ha alattvalói kiröhögik, vagyis meg kellett állítani őket. Ugyanígy meg kellene állítaniuk a Jobbikot és az ország plakáthelyeinek jelentős hányadával rendelkező Simicska Lajost is, s eddig úgy nézett ki, ez nem fog egykönnyen menni. (Nem is megy.) Pedig pont a Jobbik és az Orbán legbelsőbb köréhez tartozó üzletember hirdetései miatt kellett nyár elején a Ház rendkívüli ülésén új plakáttörvényt hozni – bocsánat, a településkép védelméről szóló törvényt módosítani. A »Ti dolgoztok, Ők lopnak«-féle szlogenek kiverhették a biztosítékot a rajtuk szereplőknél. Orbánnál biztosan, amit Simicska előre sejthetett, hiszen ezeréves barátság kötötte őket össze. Kevés – ma már nem létező – becsületére büszkébb, hiúbb ember van a kormányfőnél, de Rogán és Habony, akik szintén ott virítottak minden út szélén, versenybe szállhatnak vele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. október 01. 22:56
Hülyének nézni - ez az, amit a Népszava próbál tenni az olvasóival. Csökkenő sikerrel.
tango47
2017. szeptember 29. 22:17
Nem szeretek minősítgetni, de most muszáj: ez egy idióta.
Bástyaelvtárs
2017. szeptember 29. 18:20
nem is akármelyik hatalom, hanem az autoriter rezsim viselik csak igen nehezen ha körberöhögik kigúnyolják őket. A humorra a birkái vicsorognak gyalázkodnak, a fidesz pedig csak egyetlen választ ismer a gúnyra : a megtorlást. Ilyen a természete.
Text adósság
2017. szeptember 29. 14:59
Ha a Kétfarkú Kutya Párt meg az MSZP-koalícióra lépne, biztos nyerők lennének a Háromfarkú Kutya Párttal. Az MSZP lenne a kutyafasza ha már úgy is olyan kicsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!