Rees-Mogg nem a múlt, hanem a jövő

2017. szeptember 24. 09:31

A 444 szerzője lehet, hogy a múltat látja benne, de nagyot téved, mert Jacob Rees-Mogg nem a múlt, hanem a jövő.

2017. szeptember 24. 09:31

„Jacob Rees-Mogg brit, konzervatív és arisztokrata. Nem utolsó sorban hatgyermekes családapa, aki a legjobb angolszász tradíciók megtestesítője, egy kétlábon járó Nagy-Britannia. Ráadásul egyre növekvő népszerűségének köszönhetően esélyes arra, hogy Theresa May utódja legyen. Nem véletlen, hogy sajátos karaktere kiverte a biztosítékot a 444 újságírójánál, aki a magasságos nihilista elefántcsonttoronyból – Monty Python egyik filmrészlete alapján – egy cikkében kiosztotta neki »Az év arisztokrata idiótája« címet. Mindezt úgy, hogy a szerző egyébként nem tagadja, hogy a Moggmentum főszereplője elkötelezett, okos, szellemes és humoros figura. Nézzük meg, mivel érdemelte ki az idióta bélyeget a konzervatív politikus. (...)

Rees-Mogg valóban markáns véleményt fogalmazott meg Piers Morgan és Susanna Reid reggeli műsorában, amikor szó szerint ezt mondta: »Az élet szent és a fogantatással kezdődik. Ezért az abortusz morálisan védhetetlen.« A kérdés szenzitív, de a politikus érvelésének igazsága – hit nélkül is – érthető és logikus: mert ha az élet a fogantatással kezdődik, akkor az abortusz abban az esetben is magzatgyilkosság, ha egy megerőszakolt nő gyermeke az áldozat. Az erőszak tragédiája ugyanis, nem lesz kevésbé fájó egy ártatlan gyerek életének kioltásával.

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a homoszexuálisok »házasságával« kapcsolatos nézeteit sem rejtette véka alá: »Katolikus vagyok és komolyan veszem az Egyház tanítását.« – mondta, majd leszögezte, hogy ez a tanítás teljesen világos a kérdést illetően. Ami szintén nem túl »modern« látásmód, de legalább igaz. Talán az a fő problémája az írónak, hogy Jacob Rees-Mogg hívő katolikus, aki aktívan és ügyesen politizál? (...) A 444 szerzője lehet, hogy a múltat látja benne, de nagyot téved, mert Jacob Rees-Mogg nem a múlt, hanem a jövő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. szeptember 24. 18:31
444444444444444444444444444444444444444.égy
atila68
2017. szeptember 24. 16:21
444 az mi?
Megtalálta
2017. szeptember 24. 11:44
Ha Bede az a baj hogy továbbmennek Márton megpróbál valakit lekaraktergyilkolni, arról feltételezhető, hogy kiválóság. Ilyen kontraproduktívak ezek a bolsevik firkászok.
krakken96
2017. szeptember 24. 10:19
a demokrácia a számokról is szól már pedig gyerekcsinálásban a vallásosak elég jók csak épp valahogy a konzervatív oldalnak nyitnia kellene a muszlimok felé...mert a balos-muszlim az egy kényszerházasság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!