Nem egyirányú utca! – Nyílt levél Antonio Tajaninak

2017. szeptember 14. 16:07

A visegrádi országok meglepő egységgel utasítják el az európai öngyilkosság eszméjét, méltóságteljes szolidaritással támogatják egymást éppen az ön által képviselt agresszióval szemben.

2017. szeptember 14. 16:07
Ratius
Pesti Srácok

„Mielőtt bármi mást is mondanánk, szögezzük le, hogy mi pontosan tudjuk, mi az a szolidaritás. Mi, itt Közép-Európában valóban kiálltunk egymásért az elmúlt évtizedekben, lehetőségeink szerint segítve barátainkat. Mi, magyarok kiálltunk a lengyelek mellett 1956-ban, ők pedig, s velük valamennyi elnyomott kommunista ország legjobbjai, kiálltak mellettünk azon a szomorú őszön. Kiálltunk Csehszlovákia mellett tizenkét esztendővel később, kiálltunk a Szolidaritás mellett a nyolcvanas években, kiálltunk a Romániai forradalom mellett, s kiálltunk a német egység mellett.

Talán nem tűnt fel önnek, mint ahogyan senki más nem vette észre, de itt, Közép-Európában – régi sérelmeket, területi követeléseket fölemlegetve – nem estek egymásnak a népek, mint ahogy egymásnak ugrottak tőlünk keletre, mitőlünk délre.

Mi itt talán végre megtanultuk a huszadik század leckéjét, de az biztos, hogy egyelőre jól feleltünk belőle. Mint ahogyan most is éppen remek példát adunk a világnak a szolidaritásból. A visegrádi országok meglepő egységgel utasítják el az európai öngyilkosság eszméjét, méltóságteljes szolidaritással támogatják egymást éppen az ön által képviselt agresszióval szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. szeptember 15. 11:41
"Kár, kedves Tajani úr, hogy nem jut el önhöz ez a kis írás. Kár, mert talán nem maradna annyira ostoba, mint amilyennek tűnik, vagy legalább elszégyellné magát, amiért hallgatóit nézi annyira szellemtelenül bárgyú kérődző-fajtának, hogy tudomásul vegyék lapos okfejtéseit." Á, ugyanolyan ostoba maradna, csak bosszúvággyal fűszerezné...
péterx
2017. szeptember 15. 10:09
Tajani is ember : az olasz beszélt belőle , mert Olaszország már megtelt , s félti a hazáját . Viszont , neki az lenne a dolga , hogy az ottani kormányt szólítsa fel határvédelemre , s nem azokat bírálni , akik megoldották ezt a problémát .
makapaka2
2017. szeptember 15. 08:21
Fallaci, okos, remek író. Érdemes elolvasni a könyveit.
lightning protection
2017. szeptember 14. 21:44
Érdemes az egészet elolvasni. Jó írás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!