Medvék és vadászgépek

2017. szeptember 29. 08:41

Amikor egy állam képtelen megvédeni polgárait, sőt súlyos büntetésekkel riogatva megtiltja nekik, hogy maguk gondoskodjanak biztonságukról, finoman szólva valami nagyon nincs rendben.

2017. szeptember 29. 08:41
Páva Adorján
Krónika

„Amikor egy állam képtelen megvédeni polgárait, sőt súlyos büntetésekkel riogatva megtiltja nekik, hogy maguk gondoskodjanak biztonságukról, finoman szólva valami nagyon nincs rendben. Miközben teljesen értelmetlenül milliárdokat költünk haderőfejlesztésre, hogy a világnagyhatalmak parányi valamijeként majd jól megvédjük magunkat, az ország egyik vadregényes szegletében élőket a természet elszabadult ereje tartja rettegésben. Ugyanúgy, mint évszázadokkal ezelőtt – annyi különbséggel, hogy a 21. század civilizációs csúcsán már fegyvert sem szabad ragadni. (...)

Graţiela Leocadia Gavrilescu pedig a minap a medveszámlálásról és -exportról szóló nyilatkozatával bizonyította, a végtelenségig képesek húzni az időt. Pedig az állandó félelemben élők nem néhány tucat F–16-os vadászgép beszerzését sürgetik, sőt egyetlen puskagolyót sem követelnek: csupán arra kérnek engedélyt, hogy nyugodtan, biztonságban élhessenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. szeptember 30. 15:26
Ha fegyvert akartok ok. De szerezzetek másképpen. El a kezekkel a maciktól! Akik medvéket ölnek azokra soha nem fognak bízni természetet, tájat, területet. Mert érdemtelenek.
Lord Shen
2017. szeptember 29. 19:19
Kell nekik egy olyasmi légi erő, mint a nyugat-románoknak. Azok gépeinek a nagy része még felszállni se képes. :D
még fokozza
2017. szeptember 29. 16:13
Hülye vagy Adorján. Nagyon-nagyon hülye. Ne írj többet a medvék megöléséről mert megutálnak téged is meg a székelyeidet is. A székelyeknek nincs rosszabb propaganda, mint, hogy a medvéket ölik. Ha románt ölnétek szurkolnánk, de medvét? Az egész világon megutálnak titeket. És megérdemlitek. Inkább állítsátok le, és zavarjátok el a vadászköcsög vezetőiteket.
Mindjárt
2017. szeptember 29. 11:18
Nem megoldás a medvék kiírtása. Meggondolt és szükséges ritkításról lehet szó de nem írtásról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!