Senkin sem segít, ha a tanítást felhigítjuk

2017. szeptember 06. 09:09

A megoldás nem „az állandóan változó struktúrákban”, „az Egyház szakrális struktúráinak” leépítésében, vagy „az Evangélium üzenetének felhigításában” van.

2017. szeptember 06. 09:09
Katolikus Válasz
Katolikus Válasz

„Voderholzer püspök hasonló állásponton van. Mint mondja, a megoldás nem »az állandóan változó struktúrákban«, »az Egyház szakrális struktúráinak« leépítésében, vagy »az Evangélium üzenetének felhigításában«van. A homíliájában ehelyett »reformáció« alatt »hitbeli megújulást« sürgetett, hogy az emberek ismét »kíváncsiakká váljanak a hit felé«.

A püspök a National Catholic Registernek később azt nyilatkozta: a tanítás felhigítása »senkin sem segít«, ehelyett »zavart kelt« és arra vezet, hogy az Egyház »jelentéktelenné válik, és elhalványítja Krisztus fényét«. Ahogy mondta, a protestánsoktól származó »tapasztalati« bizonyítékok rámutatnak erre. »Ez persze semmiképp sem ad okot kárörvendésre, cinizmusra, vagy önelégültségre«, mivel szerinte minden megkeresztelt elvesztése »fájdalmas«. Hangsúlyozta azonban, hogy »nem a relativizáló korszellem az, ami utat mutat a jövő felé«, hanem kizárólag Krisztus, aki azt mondja magáról: »Én vagyok az út, az igazság, és az élet.«

Zárásként hozzáteszi: »Krisztus az út és a végcél abban, hogy az Egyház megtört egységét meggyógyítsuk.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gerebenes Ramon
2017. szeptember 06. 11:37
A hazugságokat, szaknyelven "hitigazságokat" lehetetlen felhigítani: így is- úgy is hazugságok. Egy fantomot istennek csúfolnak, aki lombikbébi programban született szűztől, feltámadt és hasonló hasbarák.
szekula
2017. szeptember 06. 10:17
Minden ember alkotta ideológiának, avagy nagy világmesének elmúlik a szezonja, ebbe érdemes beletörődni. Bár láthatóan nem megy. Ebben az a vicc, hogy épp ilyen lassú felfogású emberek akarnak utat mutatni másnak, miközben pont számukra kellene. Ingyenes útmutatás a klérus tagjainak: tanuljatok rendes szakmát, dolgozzatok rendes munkát, éljetek rendes életet! Mint a rendes emberek. Ámen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!