A jobb módúak dilemmája 2018-ban

2017. szeptember 28. 19:19

Vagy Orbán megy és vele az alacsony adóteher, vagy marad a pénz a zsebben, de akkor marad Orbán is.

2017. szeptember 28. 19:19
Büttl Ferenc
Kettős Mérce

„A dilemma a következő: a magasabb jövedelműek, többé-kevésbé vagyonosnak tekinthetők egy része lelkében és szívében baloldali (legalábbis szociálisan érzékeny), de a zsebét tekintve konzervatív (liberális). Másképpen megfogalmazva: utálja az Orbán-rendszert, gyűlöli a NER-t, sóhajt és félreköp, mert »ezek« azt hiszik, hogy nekik mindent szabad. Reméli, hogy eltakarodnak, a fejükre dől, de minimum jön »valaki«, aki leváltja és újra normális világban élhetünk. Hát jöjjön már egy normális párt, amire szavazni lehetne végre! De adót ne akarjon emelni az a párt. A rendszer nem jó, de a 15%-os SZJA és az osztalék 15%-os kulcsos adózása az jó. Hogy nincs vagyonadó, és hogy három gyerekkel gyakorlatilag nem fizetünk (mi magasabb jövedelműek) SZJA-t, az is jó. Ja, és a CSOK is jó (nekünk). Szóval jó lenne, ha Orbán eltakarodna végre, de a 15%-os SZJA maradjon. Nos, ez igen nehéz helyzet! Meglátásom szerint vagy Orbán megy és vele az alacsony adóteher, vagy marad a pénz a zsebben, de akkor marad Orbán is.

A magasabb jövedelmű, vagyonosabb polgároknak, ha kétfelé húzza őket a szívük és a zsebük, akkor legkésőbb 2018-ban el kell dönteniük (nem könnyű), hogy a szívükre, vagy a zsebükre hallgatva szavazzanak. Ez valódi dilemma a számukra.

A dilemmák lényege, hogy a választás fájdalmas, a veszteség elkerülhetetlen. De valóban ez a helyzet ebben az esetben is? Nem. Meggyőződésem, hogy esetünkben az érintettek hamis dilemmával állnak szemben!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ready2
2017. szeptember 29. 07:49
Ez hulye. "Az a 10, 20, 30 ezer forint, amit havonta otthagynak a magántanároknál, a magánrendelőkben, a magánszolgáltatóknál adóként befizetve elegendő többletforrást biztosítana, hogy rendbe tegyük a katasztrofális állapotba került humán ellátórendszereket." Tenyleg azt kepzeli, hogy mindent "rendbe tesz" par honap alatt? Jobb lesz az oktatas, hogy nem kell mar magantanar, jobb lesz a kozegeszsegugy es nem kell majd fizetni plusz ellatasokert, gyogyszerekert? Csak azert mert egy draga balos kormanyunk lenne? Tenyleg ennyire hulyenek nezik ezek az embereket? "Orbán rendszere, ahol alig fizetnek a vállalatok adót, a multik szinte semmit és romlik a versenyképesség, vagy a baloldal, a magasabb vállalati adókkal, becsukódó kiskapukkal, de javuló versenyképességgel?" Meg is mi a fene a garancia ra, hogy majd pont a baloldallal fog noni a versenykepesseg? Lattuk mennyire nott a versenykepesseg pöpi es feri alatt. Még is ki nézi ki a mostani ellenzekbol, hogy kompetensen tudnak vezetni az orszagot? Pont ellenkezoleg, az ember attol retteg, hogy ha ezek hatalomra jutnak azt se fogjak tudni mit kell csinalni.
Megtalálta
2017. szeptember 28. 23:37
Ez nem dilemma. A középosztály nálunk még csak most kezd kialakulni. Nem olyan hülye, hogy lemondjon a jövedelméről, csak mert pár bolsi ezt akarja.
cutcopy
2017. szeptember 28. 23:07
Tehát értem, tehát azért kell kormányt váltani, hogy újra adó és rezsiemelések lehessenek..
qwrtzq
2017. szeptember 28. 22:31
ez nem a jómódúak, hanem a ballerek dilemmája mint az ingyen disznóhús
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!