Iskolázatlanságban leiskoláznák őket…

2017. szeptember 07. 14:10

Az ember könnyen azt hihetné, hogy a múlt századbeli proletkultos időszakban divatos munkás-paraszt kormányok tagjai voltak a legiskolázatlanabb miniszterek.

2017. szeptember 07. 14:10
Bogdán Tibor
Maszol

„Az ember könnyen azt hihetné, hogy a múlt századbeli proletkultos időszakban divatos munkás-paraszt kormányok tagjai voltak a legiskolázatlanabb miniszterek.

Az ember, aki könnyen ezt hihetné – nagyot tévedne.

A »decemberi nagy fordulatot« követő közel harminc év kormányainak nem egy »agyonképzett« minisztere diplomáit vagy plágiummal, vagy gyorstalpaló tanfolyamokon netán »diplomaosztásra szakosodott« (többnyire amerikai) intézményeknek befizetett párszáz dollárért szerezte meg.

Velük ellentétben a »munkásparasztminiszterek« nem akartak műveltebbnek látszani, mint amilyen műveletlenek voltak, az értelmiségiek akkortájt amúgy is igen »gyanús elemnek” számítottak, a néhány osztályos végzettség számukra tehát hatalmas előnyt jelentett, és legfeljebb azzal kérkedhettek, hogy ők az »élet iskoláját járták ki«, és – gondolom – felsőoktatásként elvégezték a világegyetemet is.

Szemben az utóbbi 28 év minisztereivel, akik iskolázatlanságban akár le is iskoláznák az akkori minisztereket, vagy legalább is holtverseny alakult volna ki közöttük az első helyért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. szeptember 07. 19:20
Szép dolog, hogy erdélyi szerzőktől is szemléznek, de ezekhez a nevekhez aki nem ott él nem tud hozzászólni.
noMores
2017. szeptember 07. 16:52
Kosalala miniszter lesz. Kupakügyi. Mindig van lejjebb a NERben. Ha oktatasugyi lenne, na akkor lennenk bajban
KannibálTatárÚr
2017. szeptember 07. 16:10
A munkás-paraszt kormány volt a divat. Ahhoz pedig nem követeltek egyetemi műveltséget. (Meg kell azért mondani, hogy a szoci végső szakaszában már többnyire nem volt elég az ipari iskola. Munkás származású egyetemi műveltséggel rendelkező miniszterek, igazgatók voltak). A feladataikat azért jobban, sokkal jobban teljesítették, mint a mai túlművelt miniszterek. Ha a gazdaság nem teljesített, ők voltak a fő okozói. Le is cserélték őket. A Párt nem hagyta, hogy a rossz eredményekért a Párt legyen a hibás. Ha ma a kormány nem teljesít, akkor a műveletlen proli a hibás. Pedig a kormány sokkal kisebb feladatokat vállal, mint a szoci alatt. Ha nem adósítja el az országot, már nagyon sikeres.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!