Kész vagyok bocsánatot kérni a zsidóságtól és a cigányságtól

2017. augusztus 14. 11:05

A jelenlegi Magyarországon nem Simicska Lajos a korrupció melegágya és nem Simicska Lajos ilyen értelemben a központi szereplő. Maga Orbán Viktor a pókháló közepén lévő pók. Interjú.

2017. augusztus 14. 11:05
Vona Gábor
ATV

„Ha megengedi leveszem a zakómat, úgysincs tv-stáb, fotózás…

Nyugodtan, akár a nyakkendőjét is.

Azt nem fogom, mert szeretem a nyakkendőt. Nem tudom, hogy ezzel a többségbe tartozom-e a férfitársadalmon belül vagy sem. És hát van még egy másik dolog, amit nagyon kedvelnék, de nem hordok…

Mi az?

A hózentróger.

Ha kedveli, miért nem hord?

Simicska Lajosról készült pár kép az elmúlt huszonhét évben, és azokon szinte majdnem mindenhol hózentrógert láttam rajta. Jelen pillanatban amúgy is arról szól a Fidesz-média nagy része, hogy vagy Soros György vagy Simicska Lajos vette meg a Jobbikot. Nem kívánom az ilyen jellegű sztereotípiákat meg hazugságokat tovább erősíteni egy hózentrógerrel, ennyire szimpla és ennyire profán oka van. Na, de beszéljünk komoly dolgokról!

(...)

Simicska Lajos Önnek nem mondott olyasmit, hogy Gábor, az életemet tettem fel arra, hogy Orbán Viktort bármilyen eszközzel megbuktassam?

Ilyet nem mondott. Simicska Lajossal nyilvános rendezvényeken találkoztam, például a Magyar Nemzet Szalon nevű értelmiségi találkozókon, vitafórumokon, ahol én magam is voltam egyébként meghívott vendég. Schiffer Andrással folytattunk egy vitát Magyarország belpolitikai helyzetéről, és ott találkoztam Simicska Lajossal. Két alkalommal volt alkalmunk beszélni, egy asztaltársaságban. De olyat nem hallottam, hogy ő bármilyen eszközt bevetne Orbán Viktor megbuktatására! Az nyilvánvaló, hogy érdekelt a kormányváltásban. Másrészt, ennek az esélyét a Jobbikban látja. Azt, hogy konkrétan mit gondol, nem tudom. Én nem vagyok Simicska Lajos szóvivője.

Az Orbán-Simicska rezsimet és a Közgépet, a milliárdos közbeszerzések akkori nyertesét a Jobbik is támadta.

Simicska Lajos egyértelművé tette néhány interjúban már a maga politikai álláspontját, és amit én ebből kiolvastam, az nagyjából két dologban foglalható össze: egyrészt úgy érzi, hogy felelőssége van ennek a rendszernek a lebontásában, hiszen szerepe volt ennek a rendszernek a felépítésében is. De azért azt is hadd tegyem hozzá, hogy a jelenlegi Magyarországon nem Simicska Lajos a korrupció melegágya és nem Simicska Lajos ilyen értelemben a központi szereplő. Maga Orbán Viktor a pókháló közepén lévő pók, aki Mészáros Lőrincen keresztül, Tiborcz úron keresztül elfoglalja az országot. De egyetértek azzal, hogy Simicska Lajosnak komoly felelőssége és szerepe volt abban, hogy ez a rendszer fölépült, és hogy ilyenné fajult.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jégecet
2017. augusztus 15. 09:13
Ciki cuki.
Sulammit
2017. augusztus 15. 07:57
Ó te ostoba Vona! Ha Orbán egy pók, aki a hállója közepén lesben áll, akkor te csak egy rovar lehetsz, mondjuk egy szemtelen és butácska légy, aki ebbe szépen beleszáll. Vagyis önként és dalolva. Egyébként nagyon rossz a hasonlatod, többek között a biológiához sem konyítasz, ahogy a politikában is csak vergődsz, vonaglasz. "Maga Orbán Viktor a pókháló közepén lévő pók, aki Mészáros Lőrincen keresztül, Tiborcz úron keresztül elfoglalja az országot."
Negue
2017. augusztus 15. 01:36
"Kész vagyok bocsánatot kérni a zsidóságtól és a cigányságtól" Bár én nem vagyok jobbikos, és nem is értettem velük egyet soha. De így elnézve a dolgokat, nem inkább a szavazóitól kellene bocsánatot kérni?
szavaztam
2017. augusztus 15. 01:20
igy utőlag le a kalappal csurka előtt... már a kezdetektől látta miről szól a jobbik... pedig elég profin csinálták, na de most már lehulott a lepel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!