Romokban a radikális oldal

2017. augusztus 03. 09:06

A nemzeti radikális oldal romokban hever, tele van csalódott, megkeseredett emberekkel akiket nagyon nehéz lesz újra hadra fogható állapotba hozni. Interjú.

2017. augusztus 03. 09:06
Tyirityán Zsolt
Magyar Idők

„Pár évvel ezelőtt egy interjúban ön nácinak vallotta magát.

Soha nem vallottam magam nácinak. Egy interjúban számomra fontos értékekről beszéltem, amivel definiálni akartam gondolkodásom meghatározó alaptételeit. Megemlítettem, hogy van rassz- és nemzettudatom, hiszek a tekintélyelvre épülő autokráciában, vallom a különbözőség elvét, nem tartom elfogathatónak a deviancia normalitást elsöprő térnyerését. Egy neoliberális újságíró számára ezen gondolatok összessége azonnal náci besorolás alá kerül.

Ha a mozgalom valóban sikeres lesz, párttá alakul?

Elképzelhető. De előtte a mozgalomnak bizonyítania kell életképességét, valamint magának a mozgalmi aktivitásnak kell megteremtenie azt a mítoszt, ami mozgósítóerővel rendelkezik. A nemzeti radikális oldal romokban hever, tele van csalódott, megkeseredett emberekkel akiket nagyon nehéz lesz újra hadra fogható állapotba hozni. Az új mítosz kialakulása ezt a folyamatot segítheti.

Ki rombolta le ezt a mítoszt?

A Jobbik néppártosodása nagyban hozzájárult ehhez, mert a párt elhatárolódott a valódi jobboldaliságot jelentő radikális értékrend képviseletétől, alternatíva nélkül hagyva nagyon sok embert.

Visszatérve a párttá alakulásra, annak élén hiteles, elfogadott, ismert vezetőkre van szükség. Kik lehetnek ezek?

Az én jelenlétem addig fontos, míg a hajó elhagyja a kikötőt. Amint a hajó kifutott a nyílt vízre, és elkezdte megállíthatatlanul szelni a hullámokat, akkor tudjuk, hogy a kezdeményezésünk sikeres volt. Ezek után lehet igény a pártformáció létrehozására, valamint színre léphet egy felkészült, büszke és tettre kész aktivistákból álló, hiteles érdekvédelmet megvalósítani képes új politikusgeneráció.

A vezetők személyét illetően beszélhetünk jelenleg is aktív politikusokról?

Igen. De neveket korai lenne mondani.

Ha párttá alakulnak, megméretik magukat a jövő évi választásokon?

Igen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2017. augusztus 03. 19:47
A Jobbiknak akkor lenne esélye , ha Vona elhúzna a párt éléről. és Toroczkai venné át a kormánykereket. Szerintem.
katus
2017. augusztus 03. 19:35
"Az ilyen elborult, okádék degenerált zsideszbirkák szájából csak a fekália ömlik" "Ezek nyalták a módszerváltás előtt kádár seggét, most meg az orbánét" "Aztakurva, már megint egy idióta nyugger! Még fel van háborodva a fidesz nyuggerszervezete amikor kritizálta őket Vona" "Ezt a hülyét elnézve, remélem nincs élet a halál után." "Mindig is azt vallottam, hogy a nyugdíjasoktól (is) meg kell vonni a szavazati jogot. Két okból. Tekintélyes részük szellemileg leépült, másrészt ellátottak,eltartottak, tehát megvehetők, megzsarolhatóak, fenyegethetők" "Terry Black hiteles, a Fidesz 150 évig lesz kormányon, Vona Gábor pedig haljon meg! " Bemutatjuk Pataki Istvánt, aki egy igazi Orbán-hívő nyugdíjas Dunaújvárosból. A férfi jó barátságban van a miniszterelnökkel, Vona Gábornak viszont halált kíván. Ő volt az, aki nemrég minősíthetetlen bekiabálásokkal megzavarta a Jobbik elnökének dunaújvárosi fórumát. https://www.youtube.com/watch?v=JiwnZsx3gE4 Pataki István, vagy, ahogy Dunaújvárosban ismerik, Tupó bácsi bemutatja, milyen egy igazi fideszes nyugdíjas a harciasabbik fajtából. Forrás: https://kuruc.info/r/34/175766/
hátakkor
2017. augusztus 03. 17:32
1. Jelenleg okafogyott a radikalizmus. 2. G.Lajosnak nehéz lesz rávenni Jobbik alapszervezeteket hogy pl. Fletó jelöltért dolgozzanak, hiába vette meg Zazrit.
Magyari Béla
2017. augusztus 03. 16:38
purutyán zs. mögött is soros györgy áll!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!