Nyílt levél Bencsik Gábornak „A hazai ellenzék sikertelensége” apropóján

2017. augusztus 08. 08:52

Tudom, hogy egyelőre még hiányzik mellőlem a kritikus tömeg, nyugodtan legyinthetsz, hogy engem és a valódi alternatívára tett javaslataimat nem kell komolyan venni, de ez hamarosan változni fog.

2017. augusztus 08. 08:52
Tomanovics Gergely
Facebook

„Kivételesen igaza van Bencsik Gábornak, amikor ezt írja: »Az ellenzék hét éve nem hajlandó elvégezni azt a szellemi munkát, hogy megértse, a Fidesz mit miért csinál, és a támogatói ­miért támogatják. Behunyt szemmel próbálják eltalálni a céltáblát – az eredmény ismert.« Ez pontosan azon fontos felismerések egyike, amelyek életre hívták a Racionalista Pártot: vizsgáljuk meg, mit csinál jól a Fidesz, és mit csinál az ellenzék rosszul. Nézzünk magunkba, és ne riadjunk vissza a saját hibáink beismerésétől sem. Tudom, hogy nehéz, az elmúlt 10 évben én is átmentem ezen (elmúltnyolc(tíz)év – egy leszerelt Fidesz-pártkatona őszinte vallomása című könyvemet is azért írtam meg, hogy kiírjam magamból mindazt a feszültséget, amit ez az egész folyamat okozott) de felszabadító érzés a saját lelkiismereted szerint a saját utadat járni.

Többször írtam már én is hasonlókat, mint a fenti idézet – például a »Racionálisan a bevándorlási válságról és a terrorizmusról« című januári posztban is. Ez pontosan arról szól, hogy nem kell és nem szabad kényszeresen ellenkezni a kormánnyal, hiszen ha csak egyszer is igaza van véletlenül, akkor onnantól kezdve folyamatosan azt fogja a képedbe dörgölni.

Tehát engem egyáltalán nem lehet azzal vádolni, hogy ne végeztem volna el ezt az ominózus munkát – ez sokkal inkább igaz Bencsik Gáborra és úgy általában a kormánypárti sajtóra, ez pedig az alábbi (szintén a linkelt cikkből kimásolt) két mondat tükrözi a legjobban:

»Három éve az ellenzék lenézte a Fideszt. Ez változott: most már inkább démonizálja. Viszont a Fidesz választóit továbbra is lenézi. A politikusok tartózkodnak ugyan a direkt minősítésüktől, a baráti média azonban agymosott zombiknak tartja őket, és nem mulaszt napot, hogy ne röhögjön rajtuk gúnyosan.«

Mérhetetlenül cinikus ez, egyúttal hatalmas öngól. Pont a kormánypárti sajtó az, ami megállás nélkül démonizál mindenkit, és ezzel segíti a Fideszt a saját képzelt démonjaik elleni harcban: kezdetben Gyurcsány és a 'zelmúltnyolcév volt a mumus, utána az IMF, a magánnyugdíjpénztárak, a közműcégek, a multik, a bankok, Brüsszel, a migránsok, újabban pedig Soros György és mindenki, aki a kormányt kritizálja.

Pont ti vagytok azok, akik lenéznek és gúnyosan röhögnek mindenkin, aki ellenvéleményt fogalmaz meg. Szerintetek aki a kormányt kritizálja, az Magyarországot támadja, ezért csakis valami magyarellenes Soros-bérenc sorosista lehet, aki a Soros-tervet(sic!) segít végrehajtani. Ráadásul a Fidesznél a politikusok SEM tartózkodnak a másképp gondolkodók direkt minősétéséről: hazaárulók, álomgyilkosok, külföldi ügynökök, sorosbérencek, buzeránsok vagyunk mindannyian, akik nem nyaljuk be csont nélkül a kormánypropagandát, nem bólogatunk lelkesen a 170 milliárdos Vizes VB sikereihez és a többi értelmetlen pazarláshoz...

»A külfölddel mondatni ki a kormánykritikát – ennek nagyon rossz mellékíze volt. Igen, mi is tudunk sok mindent. Van véleményünk.«

Tényleg, kedves Bencsik Gábor? Én még tőletek ilyet soha, sehol nem olvastam. Linkelnéd néhány olyan írásodat, amelyben saját, önálló kritikus véleményt fogalmaztál meg? Talán ha egy kicsit ti is megpróbálnátok józanabbul ítélkezni, akkor nem éreznék sokan szükségét annak, hogy a külföldet hívják segítségül – sokaknak ugyanis ez az egyetlen lehetőségük, mert itthon csak a bólogatásért jár pénz – például nektek. Fair dolog azzal vádolni az ellenzéket, amiben ti vagytok a leginkább sárosak? Persze tudom, nektek pont így jó, hiszen beleiillik a narratívátokba. De jó, ha tudod, nem lesz ez mindig így: keményen dolgozom azon, hogy ez megváltozzon. Tudom, hogy egyelőre még hiányzik mellőlem a kritikus tömeg, nyugodtan legyinthetsz, hogy engem és a valódi alternatívára tett javaslataimat nem kell komolyan venni, de ez hamarosan változni fog, és akkor majd kicsit nehezebb dolgotok lesz megmagyarázni :)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. augusztus 09. 09:40
Egy sikeres párt árulóiból sohasem lesz újabb sikeres párt, mert azt is elárulják.
kortárs
2017. augusztus 08. 23:39
Amíg a kötelező Pride felvonulás réme fenyeget, addig nem fog a normális magyar az ellenzékre szavazni!
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 08. 22:01
Eltelt 10 év, és veled két dolog történt Gery: 1. Biológiailag 10 évvel öregebb lettél. 2. Politikailag arra az oldalra kerültél, melynek tagja az a Gy. F. is, akiről olyan kéjes örömmel készítettél leleplező videó mixeket. És még te írsz (a vizes vb kapcsán) értelmetlen pazarlásról...
puszika
2017. augusztus 08. 17:04
Ezért kellett megalakítani a Racionális Pártot Tomanovics? A mantrát párt nélkül is fel lehet mondani amint azt az ábra mutatja. De van itt azért egy HELYREIGAZÍTÁS is. Nem az ellenzék röhög már itt .Ahhoz sem ereje sem muníciója nincs.Egy párttal több vagy kevesebb mit sem számít.Lehet ,lesz néhány kritikus is de hogy tömeg lenne? Ne tömjénezd magad, mert az még vigasznak sem jó! Itt a kormányt támogató erők röhögnek....... RAJTATOK fiam!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!