Amikor Orbán küldött délszaki pihenésre másokat, hogy Simicska tehesse a dolgát

2017. augusztus 16. 12:56

A törvénymódosítással lényegében kisöpörték a köztéri hirdetések piacáról Simicska konkurenciáját.

2017. augusztus 16. 12:56
Révész Sándor
hvg.hu

„Simicska cégbirodalma az első és a második Orbán-kormány közötti két ellenzéki ciklusban nőtt igazán nagyra, a 2010-es kormányváltás után pedig ez a növekedés jelentősen felgyorsult, elsősorban az állami óriástenderek tömegét elnyerő Közgép által, de a Simicskához köthető plakátcégek, a Publimont, a MAHIR Cityposter és a többiek is rengeteg pénzt hoztak. Az állam közterületi hirdetéseinek túlnyomó része Simicska cégeit hizlalta.

Ehhez a gyarapításhoz jelentősen hozzájárult a Fidesz parlamenti frakciója, mely törvényt hozott arról, hogy »közlekedésbiztonsági okokból« tilos hirdetéseket, reklámokat elhelyezni a közút területén, felette és mellette, valamint az úthoz tartozó tárgyakon, villanyoszlopokon, telefonpóznákon stb. Csak a járdán lévő hirdetőoszlopokon szabad hirdetni, csak ott, ahol a MAHIR-csoport szokott. Ezzel a törvénymódosítással lényegében kisöpörték a köztéri hirdetések piacáról Simicska konkurenciáját, a betiltott hirdetőhelyeken érdekelt spanyol-magyar ESMA-t, és még inkább egyeduralkodóvá tették a MAHIR-csoportot. Ráadásul a településeket is megfosztották attól a nem csekély közterülethasználati díjtól, amelyet az ESMA fizetett nekik.

Azóta Simicska jó tulajdonosból rossz lett, az ESMA-é pedig pont fordítva, mivel a tönkrement céget Garancsi István vásárolta föl. Ezért döntöttek úgy a Fidesz képviselői 2015-ben, hogy feloldják a saját maguk által bevezetett tilalmat, mert immáron nem veszélyes a közlekedés biztonságára, ami a G-nap előtt az volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. augusztus 16. 23:56
Révész elvtárs, te Simicska elvtárssal gecizel. Józan vagy...??
írmag
2017. augusztus 16. 22:49
Ezt a révészt is fizeti valaki. Felesleges kiadás.
Peter8811
2017. augusztus 16. 18:19
ÁVH-VG lapozzunk.
Volo
2017. augusztus 16. 16:22
Ez a faszi pont úgy ír, mintha 1949-et írnánk! Nagyon szeretném, ha felsorolná, hogy a Simicska cégbirodalom, mennyi megbízást kapott 2010 előtt! Semmit? Köszönöm nincs több kérdésem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!