A választók okosabbak, mint a pártok

2017. augusztus 09. 11:54

Az új pólusnak nem az a fontos, hogy a jövőben ne a fideszesek lophassák el a közpénzt, hanem hogy a jövőben ne lophasson senki. Radikális, teljes átláthatóságra van szükség az állam működésében

2017. augusztus 09. 11:54
Juhász Péter
HVG

„Négy hónappal ezelőtt beszéltem az Együtt elnökeként először arról egy interjúban, hogy létre kellene hozni egy új pólust az LMP-nek, a Momentumnak, a Párbeszédnek, az Együttnek és esetleg további, 2010 után alakult pártoknak, és közösen kellene indulniuk a 2018-as országgyűlési választáson. Sokszor és sok helyen elmondtam, hogy ez nem egy tárgyalási ajánlat volt a pártok vezetői számára. Mindenki telefonszámát tudom, ha ajánlatom lesz feléjük, felhívom őket. Azonban meggyőződésem, hogy egy politikusnak meg kell hallania azok hangját, akiket képviselni igyekszik, és el kell mondania, hogy miben látja a megoldást a problémájukra.

(...)

Az új pólusnak nem az a fontos, hogy a jövőben ne a fideszesek lophassák el a közpénzt, hanem hogy a jövőben ne lophasson senki. Radikális, teljes átláthatóságra van szükség az állam működésében. Olyan intézményekre van szükség, amik garantálják ezt.

Olyan államra van szükség, amely európai módon közelít a mindennapjaink megszervezéshez, és nem a putyini, erdogáni utat majmolja. Magyarországnak aktív szerepet kell játszania az Európai Unió megerősítésében, a közös politikák kiterjesztésében. Ezért hajtunk végre a kül- és Európa-politikában teljes irányváltást.

A belpolitikában is az európai utat választjuk. Korlátokat szabunk a hatalom koncentrációjának, szélesítjük az állampolgári részvétel lehetőségeit, megerősítjük a helyi közösségek jogait. Megszüntetjük az állami propagandát, garantáljuk a közmédia függetlenségét, helyreállítjuk a szabad médiapiacot. A gazdaság minden területén tisztességes versenyt, egyes szereplők helyzetbe hozása helyett kizárólag a közérdeket néző, szigorúan betartatott, kiszámítható jogállami szabályozást biztosítunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2017. augusztus 10. 23:07
"A választók okosabbak, mint a pártok" Úgyhogy mehetsz füttyögni az útkereszteződésbe. Aztán össze ne ereszd a kocsikat!
jklm
2017. augusztus 10. 10:04
mi értelme van Juhász Péternek? Miért ír egyáltalán? Miért szemléz a mandi egy olyan cikket, amely 89:0 arányban mínuszos? Nem is értem..
Mich
2017. augusztus 09. 23:55
Megvan még ez a Drogos... ja, a HVG-ben bujkál...
Vörös Gyuláné
2017. augusztus 09. 21:05
Juhász, fütyülünk rád és a mihaszna pártodra egyaránt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!