Népfelség

2017. augusztus 04. 14:20

Senki se tudja, korlátozná-e valóban az általános és titkos választójogot a Jobbik, ha hatalomra jutna, vagy csak Dúró Dórának, a párt alelnökének agya szállt el.

2017. augusztus 04. 14:20
Friss Róbert
Népszava

„Senki se tudja, korlátozná-e valóban az általános és titkos választójogot a Jobbik, ha hatalomra jutna, vagy csak Dúró Dórának, a párt alelnökének agya szállt el, amikor közösségi oldalán – pártja választási programjára hivatkozva – »kilátásba helyezte« az általános iskola elvégzését, mint választójogi cenzust. Nem tudja senki, megpróbálná-e beváltani ezt a förtelmet a Jobbik, de Dúró »ötlete« – amely nem idegen a kormánypárt szellemi holdudvarától sem – figyelmeztet: kellő távolságtartással figyeljük a radikális párt »középre húzását«.

Lehet itt szörnyülködni, hogy a szélsőjobb – nemzeti radikális – párt mit tenne az egyik legfőbb emberjogi vívmánnyal, a választójogi cenzusok eltörlésének felszámolásával, ha nem olvasnánk közben a Fidesz szellemi holdudvarának gúnyos véleményét: azért kap mindenki választójogot, mert a liberális demokrácia szerint mindenki kompetens a közügyekben.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. augusztus 07. 00:37
Miért, te most hallasz erről először? Ezt nem most találta ki a Dúró Dóra. Már nagyon sokszor hangoztatta ezt a jobbik.
Mich
2017. augusztus 05. 02:01
Népszara Robi, EZ a náci szövetségeseitek, a Libsibolsináci Katyvasz egyik felének a programja - ővelük együtt fogtok kormányozni, ha (együtt) megszerzitek a többséget, nem tudtad, csicska...?!
zakar zoltán béla
2017. augusztus 04. 20:15
Csábos...............
Amondó
2017. augusztus 04. 19:31
Van mindenki számára elfogadható megoldás, a választási eljárásnak egy olyan módosítása, mely az egymás ellen feszülő álláspontokat közös nevezőre hozná. Ld.: http://mandiner.hu/cikk/20170802_jobbik_az_altalanos_iskolai_vegzettseggel_nem_rendelkezok_ne_szavazzanak Amondó 2. hozzászólása 2017. augusztus 3. 00:11
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!