Magyarország lehet az új paradicsom az off-shore országok helyett

2017. augusztus 09. 12:36

Magyarország ideális helyszín lehet az off-shore struktúrák kiváltására a 9%-os társasági adóval.

2017. augusztus 09. 12:36
Csiki Gergely
Portfolio

„A hazai adópolitika idei látványos eleme volt a társasági adókulcs egységesítése, és 9%-ra csökkentése. Lehet már látni, milyen hatással járt ez a lépés?

Jól láthatóan elindult egyfajta adócsökkentési verseny a világban, és ebben komoly előnyt jelent, hogy Magyarország az elsők között volt a társasági adó erőteljes megvágásában. Érezhető a nemzetközi érdeklődés hazánk iránt minden olyan befektető irányából, aki eddig egzotikus off-shore helyszínek közbeiktatásával építette fel a vállalati struktúráját. Talán kevesekben tudatosult még, de a nemzetközi adózási tendenciák és egyezmények egyik legerőteljesebb hatása nem feltétlenül az lesz, hogy a nemzetközi nagyvállalatok nagyságrendekkel több adót fognak fizetni, hanem sokkal inkább az, hogy reputációs kockázatot fog jelenteni számukra, ha klasszikus off-shore országokban is jelen vannak. Ez ugyanis kedvezőtlen hatással lehet a részvény-árfolyamukra, vagy akár a profit-termelő képességükre is. Magyarország ideális helyszín lehet az off-shore struktúrák kiváltására a 9%-os társasági adóval. Találkoztunk olyan ügyféllel, aki egészen egyszerűen azt mondta, hogy elege van már a folyamatos nemzetközi adótervezésből, inkább Magyarországra hozza az eredményét és itt leadózza 9%-kal, mert ez olcsóbb neki, mint egy bonyolult struktúrát fenntartani, annak minden adózási, számviteli, jogi adminisztrációjával, költségével, kockázataival. Érdeklődés tehát van, de a vállalatstruktúrák átalakítása időigényes munka.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2017. augusztus 10. 10:08
Unortodox. Fúj. Igazság szerint már 2010 végén államcsődnek kellett volna lennie. Biztos Orbán csalt valahol, azért nem. Monnyonle.
Akitlosz
2017. augusztus 09. 17:44
Inkább csak lehetne. De sajnos nem lesz.
békalepcse
2017. augusztus 09. 13:21
Na ezt is elbeherintotta a Zorbán! Várjuk a ballibsik szűkölését és katasztrófa jóslatait! No hajrá!
navis praetoria
2017. augusztus 09. 13:15
Nem tudunk versenyezni a Delaware LLc-kkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!