Áder és Göncz

2017. július 01. 09:33

Meggyőződésem, hogy „a pártok felett álló” Áder János a nyilvánvalóan pártpolitikai indíttatású lépésével saját magán és az államfői intézményen ejtette a legsúlyosabb sebet.

2017. július 01. 09:33
Szerető Szabolcs
MNO

„Áder János jogászember, pontosan tudja, mi a probléma azzal, ha egy kétharmados tárgykörhöz tartozó kérdésben feles törvénnyel határoz a parlament. Nem árt megismételni: a múlt hét közepéig a Fidesz sem vitatta a kétharmados döntés kényszerét.

Meggyőződésem, hogy »a pártok felett álló« Áder János a nyilvánvalóan pártpolitikai indíttatású lépésével saját magán és az államfői intézményen ejtette a legsúlyosabb sebet. Nem azért, mert a Jobbik megfosztási eljárást kezdeményez ellene, hiszen az az erőviszonyok ismeretében nem vezethet eredményre. Hanem mert a hitelességét nullázza le azzal, ha a látszat és a valóság szerint is előnyben részesíti a miniszterelnök akaratát az alaptörvény, a jogállamiság védelmével szemben.

Ellenzéki körökben most nyilván a mindent aláíró Schmitt Pálhoz fogják hasonlítani. Nekem van egy sokak számára kellemetlenebb hasonlatom. Az államfő most úgy viselkedett, mint 1995-ben Göncz Árpád, aki a figyelmeztetések dacára aláírta a Bokros-csomagot, csak hogy kedvezzen Horn Gyulának és az MSZP–SZDSZ-koalíciónak, akitől, amitől az újraválasztása függött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. július 02. 16:33
Göncz tevékenysége világosan két részre osztható Antall Boross kormány idejére és Hornéra. Az előbbiben rendre túllépte hatáskörét minden intézkedést, törvényt, kinevezést megtorpedózott, az utóbbinál meg mindent szó nélkül aláírt. Áder János pedig megmarad a tisztsége határai között.
Kanóc
2017. július 02. 13:48
Meggyőződésem, hogy Simicska pénzét szerető Szabolcs egy gerinctelen seggfej.
luisbathhelena
2017. július 02. 07:29
Baratocskam a KE egyeen merceje az alkotmany. Ader minden alairt torvenye alkotmanyos volt. Majd ha az AB nem igy gondolja akkor irj harcos cikket....
kaltran
2017. július 02. 00:13
lenne egy érdekes kérdésem. Mivé lett ez a szerző? vagy jól titkolta ki is ő.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!