Víz és arany

2017. július 14. 08:14

Egy öntudatlan országot vajon meg lehet-e mentálisan és kulturálisan erőszakolni, ha képtelen ellenállni a gátlástalan kokainisták által felkínált arany látványának?

2017. július 14. 08:14
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Magyar Nemzet

„Az a tapasztalatom, hogy ebből a három kérdésből az átlagos magyar állampolgár a Google segítsége nélkül egyre sem tud válaszolni, három helyes válaszhoz pedig szakújságírónak kell lennie. Erre költ az ország, lakói erre verik a mellüket: mekkora világhír, micsoda országimázs! Még nekünk, magyaroknak is érdektelen a világbajnok úszók kiléte, hacsak nemzeti büszkeségünknek épp nem hízeleg a világot aktuálisan letempózó magyar. Különben nem érdekel minket – ahogy mi sem érdekeljük a világot. Ez az igazság.

Íme a válasz a kérdésekre: az oroszországi Kazanyban volt az előző világbajnokság, nincs négyszáz méteres hátúszás az olimpián, a női kétszáz pillangót a spanyol Mireia Belmonte García nyerte – ő és az amerikai Kathleen Baker Hosszú Katinka legnagyobb riválisai.

A világbajnokságot megnyitó nagyszabású gálaműsor sztárvendége az a kokainista R&B-énekes lesz, CeeLo Green, aki miután erőszakkal közösült bedrogozott áldozatával, azzal a kijelentéssel adott leckét Habony Árpádnak, hogy eszméletlen nőt nem lehet megerőszakolni, hiszen aki öntudatlan, az nemet sem tud mondani. Egy öntudatlan országot vajon meg lehet-e mentálisan és kulturálisan erőszakolni, ha képtelen ellenállni a gátlástalan kokainisták által felkínált arany látványának? Orbán Viktor show-műsorának díszvendégét erről is örömmel meghallgatnám – a milliárdos rongyrázástól pedig szívesen eltekintenék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2017. július 15. 20:42
Szánalmas ez az ember. S ha nem lenne trend, hogy ezek a belterjesek egymást posztolgatják be, Puzsért a kutya sem olvasná.
tango47
2017. július 15. 13:28
Ami a cikket illeti. Minden szava igaz. A sport addig volt élvezhető, amíg amatőrök űzték (csinálni is, nézni is). Azóta, hogy orvosok, vegyészek viadalává vált, számomra érdektelen.
tango47
2017. július 15. 13:25
Azért az furcsa, hogy a szemlézésből kihagyják a feltett kérdést és rögvest az ország lakóinak ekézésével kezdődik a cikk. Jó-jó, tudom, hogy a válaszok megadásával vissza lehet következtetni a kérdésekre, de azért ez így snassz. Javaslatom a következő: csak a címet idézzétek, és utána adjátok meg a linket, hogy hol olvasható! Hát nem kényelmesebb? (így el se kell olvasnotok).
Sörgyári megálló
2017. július 15. 06:40
Én is ezt mondom. Alföldinek kellett volna rendeznie meg hogy Gyurcsány gitározzon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!