Aki nincs velük

2017. július 13. 08:33

Üzenetük egyértelmű: állj be a sorba; bólogass mindenre, amit fentről mondanak; sose fogalmazz meg kritikát. Ha nem a mi emberünk vagy, ha nem támogatsz minden döntést, akkor jobb esetben kiröhögünk, rosszabban pedig kicsinálunk.

2017. július 13. 08:33
Pintér Bence
Magyar Nemzet

„Huszonkét év után válthatják le posztjáról a makói József Attila Gimnázium igazgatóját, Rója Istvánt. Munkájára panasz nem érkezett korábban, a tantestület és a szülők támogatják, az igazgatói pozícióra egyedüli pályázóként jelentkezett. Mégsem felelt meg. Ennek az egyik oka az lehet, hogy az igazgató tavaly aláírta a Herman Ottó Gimnázium kiáltványát, ami az oktatás viszontagságos állapotaira, az új közoktatási rendszer kudarcára próbálta felhívni a figyelmet. Az eset ismét rávilágít a kormánypártok logikájára: arra a logikára, amit ugyebár Rákosi elvtárshoz szoktunk társítani: aki nincs velük, az ellenük van. Ez a logika az elmúlt hét évben az élet minden kisebb és nagyobb területén uralkodóvá vált.

(...)

És aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. A kormányzati pénzzel jól kitömött kifizetőhelyeken, politikai kutatóintézeteknél, online portáloknál és hetilapoknál dolgozó, a fenti dogmák előtt sok-sok pénzért fejet hajtó értelmiségiek azokon gúnyolódnak, akik éppen a fenti értékek képviselete miatt támogatták egykor a mostani kormánypártokat. Üzenetük egyértelmű: állj be a sorba; bólogass mindenre, amit fentről mondanak; sose fogalmazz meg kritikát. Ha nem a mi emberünk vagy, ha nem támogatsz minden döntést, akkor jobb esetben kiröhögünk, rosszabban pedig kicsinálunk.

 A tanulság most is ez: Lázár János hűbérbirtokán nem lehet iskolaigazgató valaki csupán azért, mert évtizedekig jól végezte a munkáját, akkor sem, ha nincs ellenjelölt, és akkor sem, ha mind a tanárok, mind a szülők támogatják. A teljesítmény, a helyiek akarata nem számít. Az számít, hogy olyan ember üljön ott, aki nem emeli fel a szavát. Aki nem ír alá a rendes, feudális ügymenetet megzavaró kiáltványokat. Aki nem kezdeményez. Aki le van kötelezve nekik. Aki egyértelműen az ő emberük. Aki nem gondolkodik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. július 14. 13:02
"Üzenetük egyértelmű: állj be a sorba; bólogass mindenre, amit fentről mondanak; sose fogalmazz meg kritikát." Ez a te filozófiád. Bizonyítottad már azzal, ahogy végrehajtottad a Simicska által követelt száznyolcvan fokos fordulatot.
puszika
2017. július 13. 17:48
Majd Rója elvtárs is megtanulja ,hogy egyszeri kinevezés nem jelent örökös igazgatóságot!! És lehet ,van nála jobb is!!
Mr.Falafel
2017. július 13. 16:58
De legalább már nem Mandiner felirat alatt posztol ez köcsög.
zakar zoltán béla
2017. július 13. 13:41
Dévényi az erőnléthy trainered a Frí Fogasból?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!